Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΒοΕ: Πιέσεις για διατήρηση των επιτοκίων ασκεί ο Μ. King

ΒοΕ: Πιέσεις για διατήρηση των επιτοκίων ασκεί ο Μ. King
Ο Διοικητής της Bank of England, Mervyn King, ασκεί πιέσεις για να διατηρηθούν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι ανώτατοι αξιωματούχοι της τράπεζας ζητούν άμεσα αυξήσεις για να αντιδράσει η Μ. Βρετανία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Παράλληλα, ο Paul Fisher δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θέλει να είναι βέβαιος ότι η οικονομία θα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, τη στιγμή που κάποιοι αξιωματούχοι φέρουν αντιρρήσεις στη διστακτική του συμπεριφορά τονίζοντας την ανάγκη αύξησης των επιτοκίων. Η συγκλίνουσα άποψη των King και Fisher, μελών της διαιρεμένης Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Bank of England, πιθανότητα να υπερισχύσει και πάλι, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δείχνει ότι η τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,5%.
Οι επενδυτές προέβησαν σε ρευστοποιήσεις εν αναμονή της ενδεχόμενης αύξησης των επιτοκίων για το επόμενο έτος, μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων για το πρώτο τρίμηνο του 2011 που έδειξαν ότι οι υπηρεσίες ανάπτυξης και η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψαν επιβραδύνθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Η συνάντηση των μελών της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής είναι η πρώτη μετά την αποχώρηση του Andrew Sentance, ο οποίος εισηγήθηκε για υψηλότερα επιτόκια καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε σε περισσότερο από το διπλάσιο του στόχου της τράπεζας για 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης