Διεθνή

ΗΠΑ: Πλειοδοσία δασμών σε κινεζικά προϊόντα για.. εκλογικούς λόγους – Στο στόχαστρο τα ηλεκτρικά οχήματα

ΗΠΑ:  Πλειοδοσία δασμών σε κινεζικά προϊόντα για.. εκλογικούς λόγους – Στο στόχαστρο τα ηλεκτρικά οχήματα
Biden και Τρump ποντάρουν στην αντικινεζική υστερία
Την επιβολή νέου γύρου δασμών στην Κίνα αναμένεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, πολύ σύντομα ενδεχομένως και την άλλη Τρίτη 14 Μαΐου, στοχεύοντας σε διάφορους στρατηγικούς τομείς, μεταξύ των οποίων τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 11 Μαΐου.
Η ανακοίνωση θα αναφέρεται στη διατήρηση των υφισταμένων δασμών σε πολλά κινεζικά αγαθά που είχαν επιβληθεί επί θητείας Trump, σύμφωνα με πηγές.
Ωστόσο, θα προστεθούν και νέοι δασμοί σε ημιαγωγούς και εξοπλισμό για ηλιακά πάνελ, σύμφωνα με τις πηγές, ενώ πιθανότητα για επιπλέον δασμούς υπάρχει και για τις προμήθειες κινεζικού ιατρικού εξοπλισμού, όπως σύριγγες και ατομικό προστατευτικό υλικό.
Οι νέοι δασμοί έρχονται αφού κάποιοι Γερουσιαστές ζήτησαν μαζικές αυξήσεις των δασμών σε κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.
Αυτό σημαίνει ότι οι δασμοί σε κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα θα τετραπλασιαστούν με βάση το νέο σχέδιο Biden, σύμφωνα με τη WSJ επικαλούμενη πηγές.
Ο πρόεδρος της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας, Serron Baun, ζήτησε από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων εν μέσω ανησυχιών για τους κινδύνους που συνιστούν στα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών.
Ο Biden προσπαθεί τώρα να διαφοροποιήσει την προσέγγισή του από αυτή του αντιπάλου του πρώην προέδρου Donald Trump, ο οποίος έχει προτείνει 60% και άνω δασμούς για όλα τα κινεζικά αγαθά.
Τα μέτρα αυτά ωστόσο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αντίποινα από την Κίνα σε μία περίοδο εντεινόμενων πιέσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης