Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορείες κατά της ισλαμοφοβίας προτείνει ο Davutoglu - Απείχε από την πορεία ενότητας το Μαρόκο

Πορείες κατά της ισλαμοφοβίας προτείνει ο Davutoglu - Απείχε από την πορεία ενότητας το Μαρόκο
Το Μαρόκο δεν συμμετείχε στην πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι, «εξαιτίας βλάσφημων σκίτσων» του Μωάμεθ
Ισχυρό μήνυμα προς τον κόσμο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoglu την πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να δει ανάλογες αντιδράσεις και σε περιπτώσεις επιθέσεων κατά τζαμιών ή σε περιπτώσεις φαινομένων ισλαμοφοβίας.
Ο Davutoglu επαίνεσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για τις χθεσινές του δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες «αυτοί οι φανατικοί δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσουλμανική θρησκεία».
Ωστόσο, ο Τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι οι τρομοκράτες δεν μεγάλωσαν σε μουσουλμανικές χώρες, αλλά στο Παρίσι και ότι αυτό το περιβάλλον πρέπει να εξετασθεί.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου Σαλαχεντίν Μεζουάρ δεν έλαβε μέρος στην πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι, «εξαιτίας της παρουσίας βλάσφημων σκίτσων» του προφήτη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της χώρας στο Παρίσι.
«Η μαροκινή αντιπροσωπεία εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Βασιλείου του Μαρόκου» στη Γαλλία,αλλά «δεν έλαβε μέρος στην πορεία που οργανώθηκε στο Παρίσι εξαιτίας της παρουσίας βλάσφημων σκίτσων του προφήτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης