Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBVA: Προβλέπει αύξηση 0,7% του ισπανικού ΑΕΠ το δ' τρίμηνο του 2014

BBVA: Προβλέπει αύξηση 0,7% του ισπανικού ΑΕΠ το δ' τρίμηνο του 2014
Διατηρεί την εκτίμηση για ανάπτυξη 1,3% της ισπανικής οικονομίας στο σύνολο του 2014
Με ρυθμό 0,7% εκτιμά ότι αναπτύχθηκε η ισπανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2014 η BBVA, η οποία διατηρεί την πρόβλεψή της για αύξηση του ισπανικού ΑΕΠ κατά 1,5% για το σύνολο του 2014, χάρη στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την αύξηση της απασχόλησης.
Σύμφωνα με την BBVA Research, την υπηρεσία ερευνών της ισπανικής τράπεζας, ο ρυθμός επέκτασης της οικονομίας εντάθηκε στο τέλος του 2014 χάρη στη βελτίωση της εσωτερικής ζήτησης και κυρίως του ιδιωτικού τομέα και εξαιτίας των νομισματικών και δημοσιονομικών πολιτικών, αλλά και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Η BBVA διατηρεί την εκτίμηση ότι το ισπανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,3% σε ετήσια βάση το 2014 έναντι της βελτιωμένης εκτίμησης της κυβέρνησης της χώρας για αύξηση 1,4%.
Παράλληλα, κάνει λόγο για μια «στασιμότητα» των εξαγωγών λόγω απουσίας δυναμισμού από την ευρωπαϊκή οικονομία και την αύξηση των χρηματοοικονομικών εντάσεων.
Επίσης, διατηρεί την εκτίμηση για την ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας για το 2015 στο 2% και προειδοποιεί ότι ο πιο σημαντικός κίνδυνος για την Ισπανία παραμένει η πιθανότητα μιας παρατεταμένης στασιμότητας στην Ευρωζώνη.
Όσον αφορά την αγορά εργασίας, σημειώνει ότι έχει κερδίσει ρυθμό και ότι η μείωση της ανεργίας έχει ενταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης