Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετός αξιωματικός: Φιλορωσικές δυνάμεις πολεμούν κατά του καθεστώτος του Κιέβου στη δυτική Ουκρανία

Ελβετός αξιωματικός: Φιλορωσικές δυνάμεις πολεμούν κατά του καθεστώτος του Κιέβου στη δυτική Ουκρανία
Σύμφωνα με πρώην αξιωματικό των ελβετικών μυστικών υπηρεσιών, οι αντάρτες πραγματοποιούν επιχειρήσεις δολιοφθοράς πίσω από τις ουκρανικές γραμμές
Στη δυτική Ουκρανία, το φιλορωσικό κίνημα αντίστασης κατά των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει ενταθεί, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των ελβετικών μυστικών υπηρεσιών, συνταγματάρχης Jacques Baud σε συνέντευξή του στο κανάλι Politwera στο YouTube την Κυριακή 5 Μαϊου.
«Οι άνθρωποι δεν θέλουν πλέον να πολεμούν για την Ουκρανία.
Αν και τα μέσα ενημέρωσης δεν μιλούν γι' αυτό, υπάρχει ένα φιλορωσικό κίνημα αντίστασης στη δυτική Ουκρανία που έχει αρχίσει να δρα εναντίον των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που ελέγχονται από το Κιέβο
», δήλωσε ο ειδικός.
Σύμφωνα με πρώην αξιωματικό των ελβετικών μυστικών υπηρεσιών, οι αντάρτες πραγματοποιούν επιχειρήσεις δολιοφθοράς στο εσωτερικό, πίσω από τις γραμμές της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Kherson Vladimir Saldo, είπε ότι οι αντάρτες συγκέντρωσαν όπλα στην περιοχή που ελέγχεται από τα ουκρανικά στρατεύματα, προκειμένου στη συνέχεια να συμμετάσχουν στη μάχη για την απελευθέρωση του  δεξιού μετώπου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φιλορωσικές αντάρτικες δυνάμεις συνεχίζουν να αναπτύσσουν δραστηριότητα στη δεξιά πλευρά των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης