Τελευταία Νέα
Διεθνή

A. Haldane (ΒοΕ): Δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

A. Haldane (ΒοΕ): Δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας
Ακόμη και όταν το κάνει, η άνοδος θα είναι πολύ μικρή κάθε χρόνο, σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας
Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) δεν βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκια και όταν το κάνει, η αύξηση θα μπορούσε να είναι τόσο αργή όσο μισή ποσοστιαία μονάδα ετησίως, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας της Βρετανίας, Andy Haldane.
«Δεν βιαζόμαστε να αυξήσουμε τα επιτόκια, η ανάκαμψη εδραιώνεται όμορφα», σημειώνει και προσθέτει ότι τα επιτόκια είναι σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο και δεν θα παραμείνουν εκεί για πάντα, όμως «όταν έρθει η στιγμή γι' αυτή την αύξηση, θα είναι πολύ σταδιακή, θα μπορούσε να είναι μισό τοις εκατό για πολλά χρόνια».
Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει διατηρήσει τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% για σχεδόν έξι χρόνια.
Ο Haldane σημείωσε ότι τα επιτόκια δεν είναι πιθανό να επιστρέψουν στα υψηλά επίπεδα της του 1980 ή του 1990, για να συμπληρώσει ότι θα μπορούσαν να φθάσουν στο 2, 3, ίσως και 4%».
Την περασμένη εβδομάδα, σημειωτέον, ο διοικητής της BoE, Mark Carney, είχε αναφέρει ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών ώστε ο πληθωρισμός να μην υπερβεί τον στόχο της τράπεζας για 2%.
Επίσης ο Α. Haldane σημείωσε ότι τα σημάδια για τη βρετανική οικονομία είναι θετικά και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν λέει ότι είμαστε σε μια άνθηση και ότι θα υπάρξει ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, αλλά είναι καλή και ανθεκτική ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης