Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Τον κώδωνα του κινδύνου για τον αποπληθωρισμό κρούει το Υπουργείο Εμπορίου

Κίνα: Τον κώδωνα του κινδύνου για τον αποπληθωρισμό κρούει το Υπουργείο Εμπορίου
Οι πληθωριστικές τιμές υποχώρησαν στο χαμηλότερο της πενταετίας τον Ιανουάριο με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να ενισχύεται μόλις κατά 0,8% τον Ιανουάριο 
Η Κίνα δεν έχει εισέλθει, ακόμα, σε καθεστώς αποπληθωρισμού, αλλά η πορεία της κινέζικης οικονομίας και τα πληθωριστικά μεγέθη χρήζουν μεγάλης προσοχής, προειδοποιεί εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου.
Ο πληθωρισμός υποχώρησε σε ιστορικό πενταετίας ενώ σε συνδυασμό με τις εργοστασιακές τιμές, που συρρικνώνονται εδώ και τρία έτη, και την οικονομική ανάπτυξη που επιβραδύνεται, οι ανησυχίες για την επικράτηση αποπληθωρισμού στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, εντείνονται.
Αναλυτικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αν και αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, βρέθηκε χαμηλότερος από το 1,5% που είχε εμφανίσει τον Δεκέμβριο.
Ο διευθυντής του γραφείου ερευνών της κεντρικής τράπεζας είχε εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με τον αποπληθωρισμό και μια γενική πτώση στο επίπεδο των τιμών, καθώς η χαμηλή εγχώρια ζήτηση λειτουργεί ανασταλτικά στην ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης