Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: Σε ταραγμένα ύδατα κολυμπά ο Βαρουφάκης – Πολλοί οι επικριτές του σε Βρυξέλλες και Ελλάδα

El Mundo: Σε ταραγμένα ύδατα κολυμπά ο Βαρουφάκης – Πολλοί οι επικριτές του σε Βρυξέλλες και Ελλάδα
Τη δυσαρέσκεια ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει η ισπανική εφημερίδα
Στις κριτικές που δέχεται ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της Ελλάδας, επισημαίνει σε άρθρο της η ισπανική εφημερίδα El Mundo, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι το πιο διάσημο μέλος της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά συνάμα και αυτό που δέχεται τη μεγαλύτερη κριτική.
Στο άρθρο επισημαίνονται οι δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα επικίνδυνο για την Ελλάδα, με αφορμή τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή προκήρυξης εκλογών, αν δεν υπήρχε συμφωνία στις Βρυξέλλες σχετικά με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Αθήνας.
Στο άρθρο σημειώνεται ότι ακόμη και μέσα στο κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν επικριτές του, καθώς αρκετοί βουλευτές του κόμματος εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υπογραφή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ αρκετοί διαφωνούν και με κάποιες θέσεις του για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει απερίφραστα τον Γ. Βαρουφάκη, επικρίνοντας παράλληλα όσους προσπαθούν να τον υπονομεύσουν με ειρωνικά σχόλια ή ψευδείς ειδήσεις.
Βεβαίως, οι επικριτές του έλληνα υπουργού Οικονομικών δεν περιορίζονται μόνο στο εσωτερικό της χώρας, με τα διεθνή μέσα να τονίζουν τις άσχημες σχέσεις του με τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, όπως και με τον γερμανό ομόλογό του, Wolfgang Schaeuble.
Χθες, μάλιστα, όπως σημειώνεται, δημιουργήθηκε ένα ακόμα τέτοιο επεισόδιο ίντριγκας, το οποίο προκλήθηκε από τα λεγόμενα του ιρλανδού υπουργού Οικονομικών, Michael Noonan, ο οποίος ανέφερε ότι στις διαπραγματεύσεις δεν θα είναι επικεφαλής ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, αλλά ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης