Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nowotny (ΕΚΤ): Οι αρνητικές αποδόσεις των ομολόγων ενέχουν τον κίνδυνο μελλοντικών ζημιών

tags :
Nowotny (ΕΚΤ): Οι αρνητικές αποδόσεις των ομολόγων ενέχουν τον κίνδυνο μελλοντικών ζημιών
Οι αποδόσεις των ομολόγων αναμένεται να σταθεροποιηθούν με την σταθεροποίηση του πληθωρισμού
Οι αρνητικές αποδόσεις των ομολόγων ενέχουν τον κίνδυνο μελλοντικών ζημιών, ανέφερε σήμερα, το μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ, Ewald Nowotny.
Ο Nowotny συμβούλευσε την αγορά μακροπρόθεσμων ομολόγων, προς αποφυγήν των κινδύνων, ενώ τόνισε ότι αναμένεται σταθεροποίηση των ομολογιακών αποδόσεων, όταν σταθεροποιηθεί και ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη.
Ο ίδιος σχολίασε πως «βλέπει» σταθεροποίηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη από το β’ εξάμηνο του 2015 και έπειτα, όταν και θα καμφθούν οι αποπληθωριστικές τάσεις, που απειλούν την ένωση.
Ως προς την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης, το ανώτερο στέλεχος της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει σωστός συντονισμός, ώστε να έχει αποτέλεσμα.
Νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, o Nowotny είχε χαρακτηρίσει «αναπόφευκτη παραμόρφωση» τα αρνητικά επιτόκια, ενώ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει αναπροσαρμογή του ύψους του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.
Τόνισε ακόμα ότι οι κίνδυνοι που υπάρχουν στην εφαρμογή του QE της ΕΚΤ βρίσκονται στο τραπέζι των συνομιλιών της διοίκησης.
Τέλος, σχολίασε πως, δεν βλέπει να υπάρχουν όρια στη διαθεσιμότητα των ομολόγων για το QE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης