Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoE: Ομόφωνη η απόφαση για αμετάβλητα επιτόκια στο 0,5%

BoE: Ομόφωνη η απόφαση για αμετάβλητα επιτόκια στο 0,5%
Το βασικό επιτόκιο βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό 0,5% από τον Μάρτιο του 2009
Ομόφωνα ελήφθη η απόφαση για διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% από την Bank of England, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαρτίου, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Παρά την προειδοποίηση του διοικητή της τράπεζας, Mark Carney, ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν νωρίτερα από ότι αναμένουν οι αναλυτές, και τα 9 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της BoE, αποφάσισαν τη διατήρηση των επιτοκίων ως έχουν, για 72η συνεχόμενη συνεδρίαση.
«Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα για τον πληθωρισμό, το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική», αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης, ωστόσο «οι ψήφοι δύο μελών του συμβολίου παραμένουν σε λεπτή ισορροπία».
«Ο κίνδυνος από τις αποπληθωριστικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με την συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας, είναι υπαρκτός για την Βρετανία, ωστόσο η πορεία της οικονομίας της, η οποία λαμβάνει ώθηση από την αυξημένη εγχώρια ζήτηση , μας έχει φέρει σε θετική πορεία», ανέφερε ο διοικητής Carney προσθέτοντας πως μέσα στην επόμενη διετία θα επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης