Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείζον διπλωματικό επεισόδιο - CNN: Στόχος hackers ο Λευκός Οίκος με εμπλοκή της Ρωσίας

Μείζον διπλωματικό επεισόδιο - CNN: Στόχος hackers ο Λευκός Οίκος με εμπλοκή της Ρωσίας
Oι hackers φέρεται να απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν το μη δημοσιοποιημένο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, Barack Obama
Στόχος hackers φέρεται να έγινε ο Λευκός Οίκος για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτει το CNN.
Εάν οι πληροφορίες ευσταθούν, τότε θα πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, με επιπτώσεις που αναμένεται να κλονίσουν την παγκόσμια διπλωματία και όχι μόνο.
Όπως αναφέρει το CNN, κατά τους τελευταίους μήνες ο Λευκός Οίκος βρέθηκε στο στόχαστρο hackers, στόχος των οποίων ήταν να παραβιαστεί το αμερικανικό ηλεκτρονικό σύστημα και να αναζητηθούν σημαντικές πληροφορίες για τις κινήσεις του Αμερικανού προέδρου, B. Obama.
Επικαλούμενο δηλώσεις κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων, το CNN αναφέρει πως πίσω από την κυβερνο-επίθεση στον Λευκό Οίκο βρίσκεται η ρωσική κυβέρνηση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι hackers φέρεται να απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν το μη δημοσιοποιημένο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου.
Σύμφωνα πάντα με το CNN, ο Λευκός Οίκος φέρεται να έγινε μάρτυρας ύποπτης δραστηριότητας στο ηλεκτρονικό του σύστημα.
Το FBI και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκάνουν την υπόθεση, η οποία φέρεται να είναι μια από τις πιο οργανωμένες κυβερνο-επιθέσεις που έχουν ποτέ σημειωθεί σε βάρος των αμερικανικών κρατικών συστημάτων.
Η επίθεση των hackers φέρεται να έγινε από ηλεκτρονικούς υπολογιστές από διαφορετικά μέρη του πλανήτη.
Σύμφωνα με το Το FBI και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι hackers για να φτάσουν στον Λευκό Οίκο, φέρεται πως πρώτα "χτύπησαν" το State Department.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης