Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Κατάλληλες οι οικονομικές συνθήκες για την αύξηση των επιτοκίων εντός του 2015

Powell (Fed): Κατάλληλες οι οικονομικές συνθήκες για την αύξηση των επιτοκίων εντός του 2015
Η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής πρέπει να γίνει σταδιακά και με ελεγχόμενο ρυθμό
Οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες είναι κατάλληλες να υποστηρίξουν μια αύξηση των επιτοκίων εντός του 2015, ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, ο διοικητής της Federal Reserve, Jerome Powell.
Ο ίδιος, στα πλαίσια ομιλίας του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η ακριβής χρονική στιγμή της κίνησης, ήτοι της αύξησης των επιτοκίων, είναι λιγότερο σημαντική, από την πορεία που αυτή η αύξηση θα ακολουθήσει.
Επεσήμανε, ειδικότερα, ότι η εφαρμογή της ποσοτικής σύσφιγξης, με την αύξηση των επιτοκίων, πρέπει να γίνει με αρκετά σταδιακούς ρυθμούς.
Διεμήνυσε, ωστόσο, ότι η Fed οφείλει να «εξετάσει με μεγαλύτερη προσοχή, από ότι συνήθως» ότι η οικονομία βρίσκεται σε περίοδο δυναμικής ανάκαμψης.
Σχολίασε πως με μια τέτοια κίνηση, θα μπορούσε να αναστραφεί τουλάχιστον μέρος της ζημίας που υπέστη η αμερικανική οικονομία λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ο Powell τόνισε ότι ήταν ιδιαιτέρως ανήσυχος για την εφαρμογή των μηδενικών επιτοκίων και της ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς εκτιμούσε
ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «αφρώδεις» οικονομικές συνθήκες, ωστόσο διευκρίνησε
ότι σήμερα δεν βλέπει αυτή την «ανησυχητική συσσώρευση των κινδύνων».
Τέλος, δήλωσε ότι αναμένει ότι θα συνεχιστεί η ανάκαμψη στην αγορά εργασίας, αλλά και ότι ο πληθωρισμός θα ανακάμψει μόλις παρέλθουν οι παροδικές κρίσεις από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και το ισχυρό δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης