Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet (ΕΚΤ): Εντυπωσιακό το QE της ΕΚΤ – Θετικοί οιωνοί για τη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα

Praet (ΕΚΤ): Εντυπωσιακό το QE της ΕΚΤ – Θετικοί οιωνοί για τη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα
Ο πληθωρισμός θα επανέλθει σταδιακά κοντά στον στόχο του 2%, σημείωσε το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Εντυπωσιακό χαρακτήρισε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ το μέλος της κεντρικής τράπεζας, Peter Praet, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εαρινή συνάντηση του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι είναι θετικοί οι οιωνοί για τη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα.
Αναφερόμενος στους φόβους ότι ο αποπληθωρισμός θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα στην Ευρωζώνη, ο Praet σημείωσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι μια ανάκαμψη των πληθωριστικών πιέσεων σύμφωνα με την κυκλική ανάκαμψη της οικονομίας και πρόσθεσε ότι οι ενδείξεις αποτελούν θετικούς οιωνούς για τη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα.
Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε σημαντικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, ανέφερε, για να συμπληρώσει ότι όλες οι ενδείξεις υποστηρίζουν την υπόθεση της σταδιακής επιστροφής του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του 2%.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, δεν εκτιμά ότι δεν είναι ρεαλιστική η πιθανότητα διατηρήσιμης μείωσης του πληθωρισμού και πρόσθεσε ότι «αυτό που χρειάζεται, είναι να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη μέσω της αύξησης των επενδύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης