Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος… Zelensky: Δύο Ουκρανοί συνταγματάρχες της Κρατικής Ασφάλειας σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν

Τρόμος… Zelensky: Δύο Ουκρανοί συνταγματάρχες της Κρατικής Ασφάλειας σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν
Συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας
Δύο Ουκρανούς συνταγματάρχες της Κρατικής Ασφάλειας (UGO) συνέλαβε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
Tο ουκρανικό έντυπο Strana μετέδωσε ότι η SBU συνέλαβε τον επικεφαλής του τμήματος κρατικής ασφάλειας, Αndrei Guk, με την κατηγορία της συλλογής και μετάδοσης απόρρητων πληροφοριών για προστατευόμενα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Zelensky.
«Η SBU αποκάλυψε ένα δίκτυο πρακτόρων της πέμπτης υπηρεσίας της FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας που προετοίμαζαν τη δολοφονία του Volodymyr Zelensky: δύο συνταγματάρχες της UGO συνελήφθησαν», υποστηρίζει η SBU.
Σύμφωνα με την SBU, τα σχέδια των πρακτόρων περιελάμβαναν παρακολούθηση του Zelensky και άλλων υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων.
Αναφέρεται ότι μεταξύ αυτών ήταν ο επικεφαλής της SBU Vasily Malyuk και ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov.
Σύμφωνα με το τμήμα, οι πράκτορες έπρεπε να κατευθύνουν ένα πυραυλικό χτύπημα στον στόχο και, εάν χρειαζόταν, να χρησιμοποιήσουν ένα UAV καμικάζι.
Σύμφωνα με την SBU, οι δύο κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί για προδοσία και προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης και αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης