Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σταθερή η ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα – Στις 54,2 μονάδες ο PMI τον Απρίλιο

Ισπανία: Σταθερή η ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα – Στις 54,2 μονάδες ο PMI τον Απρίλιο
Διάψευση για τους οικονομικούς αναλυτές, οι οποίοι ανέμεναν ενίσχυση στις 54,7 μονάδες
Με σχεδόν αμετάβλητο ρυθμό συνέχισε να επεκτείνεται η παραγωγή στον μεταποιητικό κλάδο στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του Απριλίου, με τον μεταποιητικό δείκτη PMI να διατηρείται πάνω από τις 50 μονάδες ανάπτυξης και στις αρχές του β’ τριμήνου του 2015.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI, που καταρτίζει η Markit, διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στις 54,2 μονάδες, ελαφρά μειωμένος έναντι των 54,3 μονάδων του Μαρτίου, υποδηλώνοντας βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 54,7 μονάδες, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα χείρω.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Andrew Harker, τα στοιχεία για τη μεταποίηση τον Απρίλιο στην Ισπανία, παρέχουν περισσότερα θετικά σημάδια, καταδεικνύοντας πως ο κλάδος συνέχισε να αναπτύσσεται με σταθερό και στέρεο ρυθμό.
Η ισχύς της επέκτασης των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, ενώ είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω σταθερή δημιουργία θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης