Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η πιθανότητα ενός Grexit δεν φοβίζει τη Γαλλία – Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η πιθανότητα ενός Grexit δεν φοβίζει τη Γαλλία – Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης
«Aν ρωτήσει κανείς τον ελληνικό λαό και την παρούσα κυβέρνηση, θα πάρουν την απάντηση πως θέλουν να μείνουν στο ευρώ»
Η πιθανότητα ενός Grexit δεν φοβίζει τη Γαλλία, ανέφερε στο CNN ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin.
Ειδικότερα, ο γάλλος ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα, με το αν συνέβαινε πέντε ή και τρία χρόνια νωρίτερα.
Ο κ. Sapin υπογράμμισε ότι «οι προοπτικές και το μέλλον της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για όλους τους εταίρους», ωστόσο διεμήνυσε παράλληλα ότι η Ευρώπη έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει ντόμινο εξελίξεων σε περίπτωση Grexit.
Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι τομείς της βιομηχανίας και των τραπεζών να μην είναι πλέον εκτεθειμένοι στην Ελλάδα, σχολίασε ειδικότερα ο γάλλος αξιωματούχος.
Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν ληφθεί και τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του Grexit στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Για «πολιτικό ζήτημα» έκανε λόγο στη συνέχεια ο κ. Sapin, και όχι για οικονομικό, εκτιμώντας πως «δεν μιλάμε για οικονομικό φόβο, αλλά για φόβο μιας πολιτικής αποτυχίας».
Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα να συμβεί το Grexit, ο γάλλος ΥΠΟΙΚ έκανε έμμεση αναφορά σε πιθανό δημοψήφισμα, προβλέποντας πως «αν ρωτήσει κανείς τον ελληνικό λαό και την παρούσα κυβέρνηση, θα πάρουν την απάντηση πως θέλουν να μείνουν στο ευρώ», ενώ συμπλήρωσε πως «καμία χώρα δεν επιθυμεί το Grexit, επομένως είναι κοινή η πολιτική αποφασιστικότητα».
Το ζήτημα που ανακύπτει είναι να βρεθεί κοινός τόπος με τεχνικούς όρους, ανέφερε ο Sapin, υπογραμμίζοντας πως «θέλουμε να σεβαστούμε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, αλλά και ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει πως κι εμείς απευθυνόμαστε στους δικούς μας πολίτες και ότι η Ευρωζώνη λειτουργεί με κανόνες οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης