Τελευταία Νέα
Διεθνή

Santander: Δυνατή η αύξηση κατά 2-3% του ισπανικού ΑΕΠ τα επόμενα τρία χρόνια

Santander: Δυνατή η αύξηση κατά 2-3% του ισπανικού ΑΕΠ τα επόμενα τρία χρόνια
Η Ισπανία θα αποτελέσει ένα από τα «αστέρια» της ζώνης του ευρώ όσον αφορά την ανάπτυξη, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας
Δυνατή χαρακτηρίζει η εφημερίδα Santander την ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας με ρυθμό 2-3% τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, από τη στιγμή που έχουν τεθεί οι βάσεις μετά τη σκληρή προσαρμογή κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Jose Antonio Alvarez, δήλωσε αισιόδοξος σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Ισπανίας, επισημαίνοντας την καλή ανταγωνιστική θέση της χώρας, όπου η ιδιωτική κατανάλωση έχει «ξυπνήσει», καταγράφεται αύξηση των επενδύσεων, προσαρμογή του τομέα ακινήτων, υποτίμηση του ευρώ και πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Παράλληλα, υπογράμμισε την πολιτική νομισματικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και τη βελτίωση στην αγορά εργασίας, τονίζοντας την ικανότητα της ισπανικής οικονομίας για τη δημιουργία ενός εκατομμυρίων θέσεων το 2015 και το 2016.
«Υπάρχουν παράγοντες που δίνουν ώθηση στην ισπανική οικονομία να προχωρήσει καλά», σημείωσε, για να παραδεχθεί την έκπληξή του για την ανάκαμψη της Ισπανίας.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Ισπανία θα αποτελέσει ένα από τα «αστέρια» της ζώνης του ευρώ όσον αφορά την ανάπτυξη.
Ακόμη, τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα κάτω του 3%, κάτι άλλωστε που περιλαμβάνεται στο σύμφωνο με τις Βρυξέλλες.
Όσον αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα, διαβεβαίωσε ότι παρέχονται δάνεια και τόνισε ότι έχει αρχίσει να αυξάνεται η πίστωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης