Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt (Φιλελεύθεροι): Έλλειψη διαφάνειας και δημοκρατικότητας στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Verhofstadt (Φιλελεύθεροι): Έλλειψη διαφάνειας και δημοκρατικότητας στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
Ζήτησε να ενημερωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά από τους βασικούς πρωταγωνιστές στις συνομιλίες
Να ενημερώσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ζήτησε σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, Guy Verhofstadt, ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη διαφάνειας και δημοκρατικότητας στις συζητήσεις.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, ο κ. Verhofstadt σημείωσε ότι «ήλθε η στιγμή να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα» και πρόσθεσε ότι «έχουμε έλλειψη δημοκρατικότητας και διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς».
Είναι πραγματικά αδιανόητο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ζητά από τους βασικούς πρωταγωνιστές να έλθουν στο Κοινοβούλιο για ενημέρωση, εννοώ τους κ. Τσίπρα, Dijsselbloem, Juncker και Draghi, ανέφερε.
Μάλιστα, κατά τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να γίνει στο πλαίσιο της Διάσκεψης των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εξέφρασε την ελπίδα, «η συνάντηση αυτή να υλοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ώστε όλοι οι πρωταγωνιστές να έχουν τη δυνατότητα να δικαιολογήσουν τα τεκταινόμενα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης