Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα «προοδεύουν», πού είναι η συμφωνία; - Gurria: Θα υπάρξει συμφωνία εν τέλει

CNBC: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα «προοδεύουν», πού είναι η συμφωνία; - Gurria: Θα υπάρξει συμφωνία εν τέλει
Moscovici: Υπάρχει πρόοδος, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν
Στη… διαιώνιση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της και την κούραση που έχει αρχίσει να διαφαίνεται, αναφέρεται δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC, στο οποίο επισημαίνεται ωστόσο ότι οι αξιωματούχοι επιμένουν ότι στο παρασκήνιο καταγράφεται πρόοδος.
Την Πέμπτη, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό δίκτυο ο επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε., Pierre Moscovici σημείωσε ότι έχει υπάρξει πρόοδος, παρά την έλλειψη συγκεκριμένης συμφωνίας επί των μεταρρυθμίσεων που η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει ως αντάλλαγμα για περαιτέρω οικονομική βοήθεια.
«Έχουμε σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο τις τρεις τελευταίες εβδομάδες έναντι των προηγούμενων τριών μηνών», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «έχουμε αρχίσει να συζητάμε για τις συντάξεις και τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, όμως είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε φθάσει ακόμη εκεί (σ.σ. σε συμφωνία), ότι πολλά μένουν να γίνουν ακόμη και ότι οι συνθήκες για μια πλήρη συμφωνία δεν υπάρχουν ακόμη».
Γι' αυτό τον λόγο, ανέφερε ο Moscovici, «πρέπει να εργαζόμαστε νυχθημερόν, διότι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».
Από την πλευρά του, ο μεξικανός επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, σε δηλώσεις του στο CNBC επισήμανε ότι αν υπάρχει θέληση για την επίτευξη μιας συμφωνίας, θα βρεθεί μια λύση.
«Η εμπειρία μου, μου λέει ότι όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι στις διαπραγματεύσεις θέλουν να συνάψουν μια συμφωνία, τελικά αυτή επιτυγχάνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «νομίζω αυτή θα είναι η εξέλιξη».
«Οι πολιτικοί ηγέτες, οι υπουργοί, όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία της κατάληξης σε ένα θετικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Angel Gurria και πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι το θέμα αφορά τις λεπτομέρειες (…) Οι ειδικοί πρέπει να προχωρήσουν σε πράξεις, όμως η προσδοκία μου είναι ότι θα υπάρξει συμφωνία και ότι θα προχωρήσουμε μπροστά».
Πάντως, σχετικά με το ενδεχόμενο Grexit, ο γάλλος επίτροπος Moscovici τόνισε ότι δεν είναι ένα πιθανό σενάριο και ότι η Κομισιόν είναι προσηλωμένη να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, προσθέτοντας ότι ο χρόνος τελειώνει και ότι είναι ανάγκη να υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.
«Αναζητούμε τους όρους ενός πραγματικά αξιόπιστου πακέτου τώρα, και λέω ότι "αυτό είναι εφικτό, είναι πιθανό, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε την αίσθηση του επείγοντος, επειδή ο χρόνος τελειώνει"», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «Σχέδιο Β» για την Ελλάδα.
«Όταν αρχίσουμε να μιλάμε για ένα σχέδιο Β, αυτό σημαίνει ότι δεν πιστεύεις στο σχέδιο Α. Το σχέδιό μου, το μόνο σχέδιό μου είναι η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης