Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επτά μέλη της Bank of England ψήφισαν τη διατήρηση του επιτοκίου στο 0,5%

Επτά μέλη της Bank of England ψήφισαν τη διατήρηση του επιτοκίου στο 0,5%
Με 7 ψήφους υπέρ και 2 κατά αποφάσισαν τη διατήρηση των επιτοκίων στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% οι αξιωματούχοι της Bank of England στη διάρκεια της τελευταίας τους συνεδρίασης, όπως προκύπτει από τα πρακτικά που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Τράπεζας της Αγγλίας, τα περισσότερα από τα στελέχη της προειδοποίησαν ότι ενδεχόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στην τρέχουσα συγκυρία θα προκαλούσε πλήγμα στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, αλλά και στην ανάκαμψη γενικότερα της βρετανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, μόνο οι Spencer Dale και Martin Weale κρίνουν αναγκαία την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%. Τέλος, ο διοικητής της BOE Mervyn King και άλλα οκτώ μέλη ψήφισαν υπέρ καμίας μεταβολής της νομισματικής πολιτικής.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι αξιωματούχοι της κεντρικής βρετανικής τράπεζας βρίσκονται αντιμέτωποι με το εξής δίλημμα: Ανησυχούμε για την πορεία της ανάκαμψης της οικονομίας ή ανησυχούμε περισσότερο για την πορεία διαμόρφωσης του πληθωρισμού;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης