Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Λεπτομερές σχέδιο Grexit έχει καταρτίσει η Κομισιόν - Τusk: Τελειώνει οριστικά ο χρόνος για την Ελλάδα στις 12/7

Juncker: Λεπτομερές σχέδιο Grexit έχει καταρτίσει η Κομισιόν - Τusk: Τελειώνει οριστικά ο χρόνος για την Ελλάδα στις 12/7
Eίχα πει ότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος θα αποδυνάμωνε τη θέση της Ελλάδας
Η Κομισιόν έχει προετοιμάσει λεπτομερώς σχέδιο σε περίπτωση Grexit, παραδέχθηκε, προχωρώντας σε αποκάλυψη - βόμβα για την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker.
Η Κομισιόν έχει προετοιμάσει λεπτομερώς σχέδιο Grexit, αν και είμαι σθεναρά αντίθετος, τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως "δεν αποκλείω κανένα σενάριο".
Δεν βρέθηκε λύση σήμερα, σημείωσε για να επισημάνει πως "είχα πει ότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος θα αποδυνάμωνε τη θέση της Ελλάδας".
Θα ήθελα η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει αποτελεσματικά και αποφασιστικά τις προτάσεις της, αλλά σήμερα δεν ήταν σε θέση να το κάνει, αποκάλυψε ο Juncker, για να επαναλάβει πως "είμαι σθεναρά υπέρ της διαμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μας πει που το πάνε".
Θέλουμε να μας πουν οι Έλληνες που θέλουν να πάνε, επανέλαβε σε αυστηρούς τόνους ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Δεν μπορώ να αποκλείσω το Grexit, είμαστε προετοιμασμένοι, θέλω την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, σημείωσε επίσης.
Έχουμε σενάριο για Grexit, έχουμε και σενάριο για ανθρωπιστική βοήθεια, σημείωσε, για να ανακοινώσει πως μέχρι τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής η Ευρώπη θα αναμένει τις προτάσεις της κυβέρνησης της Ελλάδας.
Είπα στην κυβέρνηση και το ήξερε και ο πρωθυπουργός ότι έχουμε κάθε διάθεση να συζητήσουμε το θέμα του χρέους τον Οκτώβριο, τόνισε ο Juncker.

Tusk: Η Ελλάδα ή θα συμφωνήσει ή ο χρόνος τελειώνει οριστικά στις 12 Ιουλίου - Όλα τα ενδεχόμενα πιθανά
Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα έως την Πέμπτη, 9 Ιουλίου, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής.
«Μετά το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα εντός του πλαισίου της σύμβασης» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Όπως εξήγησε, οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων θα συναντηθούν την Κυριακή, με στόχο να να υπάρξει συναίνεση χωρίς νικητές και χαμένους.
Η τελική προθεσμία είναι αυτή η εβδομάδα διαμήνυσε, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι έως τις 9 Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις της.
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, σημείωσε εν συνεχεία.
«Έχουμε όλοι μερίδιο στην εθνική κυριαρχία, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας» συμπλήρωσε ο κ. Τουσκ.
«Υπάρχουν ελάχιστες μέρες για το πώς θα πάμε παρακάτω. Σεβόμαστε το δημοψήφισμα , αλλά υπάρχουν ακόμη 18 κράτη» κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης