Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Απόδραση για δεύτερη φορά του βαρόνου ναρκωτικών, Joaquin Guzman

tags :
Μεξικό: Απόδραση για δεύτερη φορά του βαρόνου ναρκωτικών, Joaquin Guzman
Απέδρασε από φυλακή υψίστης ασφαλείας
Δραπέτευσε από φυλακή υψίστης ασφαλείας, για δεύτερη φορά σε διάστημα 14 ετών, ο μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών, Joaquin Guzman, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.
Τον 58χρονο Guzman, γνωστό και ως «El Chapo», όπως έγινε γνωστό από τις μεξικανικές Αρχές, τελευταία φορά τον είδαν το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην αίθουσα των ντους των φυλακών Altiplano, 90 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας.
Στο κελί του  βρέθηκε άνοιγμα σε τούνελ, μήκους 1,5 χλμ., το οποίο οδηγούσε έξω  από τη φυλακή σε υπό κατασκευή κτίριο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση  της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας, «αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχε επανεμφανιστεί σήμανε συναγερμός και η απόδρασή του επιβεβαιώθηκε», ενώ «για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή, καθώς και στους δρόμους των γειτονικών πολιτειών».
Πάντως, οι πτήσεις στο γειτονικό αεροδρόμιο της  Toluca ανεστάλησαν.
Σημειώνεται ότι ο Guzman δραπέτευσε για πρώτη φορά το 2001 από μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, κρυμμένος σε καλάθι με άπλυτα ρούχα και συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2014.
Ο Guzman είναι μεταξύ των πλέον καταζητούμενων βαρόνων ναρκωτικών στον κόσμο, επικεφαλής του καρτέλ Sinaloa και μάλιστα, κατά διαστήματα περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη του περιοδικού Forbes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης