Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall: Όγδοη σερί κερδοφόρα συνεδρίαση για τον Dow Jones, στο +0,32%

Wall: Όγδοη σερί κερδοφόρα συνεδρίαση για τον Dow Jones, στο +0,32%
Συνεχίστηκε για όγδοη συνεδρίαση το κερδοφόρο σερί στον Dow Jones…
Μεικτά πρόσημα παρουσίασε το αμερικανικό χρηματιστήριο την Παρασκευή 10 Μαΐου, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κινείται για όγδοη σερί συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, που αποτελεί επίδοση η οποία είχε να καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2023.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, από την άλλη, εξακολουθεί να κινείται πάνω από τις 5.200 μον. για πρώτη φορά μετά τις αρχές Απριλίου.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,32% στις 39.512 μον., ο δείκτης S&P 500 παρουσίασε αύξησε +0,16% στις 5.222 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε οριακή πτώση -0,03% στις 16.340 μον.
888_3.JPG
Τον τελευταίο καιρό, οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι, καθώς, όπως επεσήμανε η Federal Reserve, η επόμενη κίνησή της δεν θα είναι αύξηση…
Συνεπώς, το μέγιστο εύρος για τα επιτόκια είναι το τρέχον, ήτοι στο 5,25% - 5,5%.
Αυτό σε συνδυασμό με τα ισχυρά εταιρικά κέρδη για το τρίμηνο χρήσης δίνουν ανοδικό μήνυμα σχετικά με το μέλλον της Wall Street, παρά τους ισχυρούς αντίθετους ανέμους που έχουν να κάνουν με το οξυμμένο γεωπολιτικό ρίσκο αλλά και με τα αμφίσημα μακροοικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ.
«Αυτό που είναι σημαντικό να διαλευκανθεί είναι αν «είμαστε στα πρώτα στάδια μιας μακροπρόθεσμης ανοδικής αγοράς ή όχι;» σημείωσε ο Chris Hyzy, επικεφαλής επενδύσεων της Merrill και της Bank of America Private Bank. «Νομίζω, είμαστε».

Στα μάκρο, πτώση σημείωσε η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην αμερικανική οικονομία τον Μάιο καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν βούτηξε στις 67,4 μονάδες από 77,2 τον Απρίλιο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 76,2 μονάδες.
Ο δείκτης τρεχουσών οικονομικών συνθηκών υποχώρησε στις 68,8 μονάδες από 79 τον Απρίλιο.
Οι προσδοκίες των καταναλωτών για το επίπεδο στο οποίο θα βρίσκεται ο πληθωρισμός σε ένα έτος αυξήθηκαν στο 3,5% από 3,2% προηγουμένως.

Την ίδια στιγμή, δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 210 δισεκ. δολαρίων πέτυχε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον Απρίλιο 2024, καθώς αυτός είναι ο μήνας με μεγάλες εισροές φορολογικές εσόδων.
Σε ό,τι αφορά στο 7μηνο του οικονονομικού έτους, τo δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε και ανήλθε σε 855 δισεκ. δολάρια, ποσό μειωμένο κατά 8% σε ετήσια σύγκριση.
Υπενθυμίζεται πως το χρέος των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τα 34 τρισεκ. δολάρια, αυξανόμενο αδιάκοπα. Σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, το εθνικό χρέος ξεπέρασε την αμερικανική οικονομία, η οποία αποτιμάται σε 27,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα 30 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης