Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Προειδοποιήσεις αναλυτών για «λουτρό αίματος» στο Χ.Α. – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

CNBC: Προειδοποιήσεις αναλυτών για «λουτρό αίματος» στο Χ.Α. – Στο επίκεντρο οι τράπεζες
Για σημαντικές απώλειες και μεταβλητότητα κατά το άνοιγμα του ελληνικού χρηματιστήριου κάνουν λόγο
Οι απώλειες και η έντονη μεταβλητότητα θα κυριαρχήσουν στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά τη Δευτέρα, μετά το άνοιγμά της ύστερα από πέντε εβδομάδες, όπως υποστηρίζουν αναλυτές με δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Σύμφωνα με τον Τάκη Ζαμάνη της Beta Securities, «η πιθανότητα να δούμε έστω και μία μετοχή να σημειώνει άνοδο είναι σχεδόν μηδενική».
Από την πλευρά του ο Craig Erlam, αναλυτής αγοράς στην πλατφόρμα OANDA, τονίζει ότι οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου θα βρεθούν στο επίκεντρο των επενδυτών, σημειώνοντας ότι «η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι πολύ πιθανόν να υποφέρει από αξιοσημείωτες απώλειες σήμερα, οδηγούμενες από τις τράπεζες οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από τα γεγονότα και τώρα χρήζουν τουλάχιστον ανακεφαλαιοποίησης».
Παράλληλα, ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην CMC Markets, σημειώνει ότι «ενώ είναι εύκολο να υποδηλώσει κανείς ότι το άνοιγμα του ελληνικού χρηματιστηρίου σήμερα, αποτελεί ένα ουσιώδες βήματα στον δρόμο προς κάποια κανονικοποίηση, είναι πιθανό να γίνει οτιδήποτε» και προειδοποιεί για «μεταβλητότητα και απώλειες».
Ακόμη επισημαίνει ότι «παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαμε σήμερα να δούμε κάποιες μεγάλες απώλειες (σ.σ. με την επαναλειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς), υπάρχει ένα μικρότερο ζήτημα, ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να παραμείνει δύσκολη, αλλά είναι επίσης πιθανόν να μείνει εξαιρετικά προβληματικό να υπάρξει συμβιβασμός θέσεων μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, δεδομένου ότι πλησιάζει η επόμενη προθεσμία χρέους την 20ή Αυγούστου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης