Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy (Ισπανία) για τη συμφωνία: Ας ελπίσουμε ότι το στοίχημα της Ε.Ε. θα ομαλοποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα

Rajoy (Ισπανία) για τη συμφωνία: Ας ελπίσουμε ότι το στοίχημα της Ε.Ε. θα ομαλοποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τον περιορισμό των δαπανών, εξέφρασε ο ισπανός πρωθυπουργός
Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί το ισπανικό κοινοβούλιο προκειμένου να εγκρίνει τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές και τη συμβολή της Ισπανίας στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, σύμφωνα με τον ισπανό πρωθυπουργό, Mariano Rajoy, ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα, Τρίτη, προανήγγειλε ότι το Eurogroup θα συγκληθεί την Παρασκευή, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η Ελλάδα είναι έτοιμοι να έρθουν σε συμφωνία.
Ο ισπανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι από τη στιγμή που θα κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos θα παραστεί το κοινοβούλιο της χώρας, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, και θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των κοινοβουλευτικών ομάδων υπέρ της βοήθειας προς την Ελλάδα, που ανέρχεται μεταξύ 85 και 90 δισ. ευρώ.
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Rajoy εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα κάνει σωστά τα πράγματα, θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις και θα ελέγξει τις δαπάνες.
Μάλιστα, έκανε λόγο για ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα της Ε.Ε. όσον αφορά τη διάσωση της Ελλάδας και εξέφρασε την ελπίδα το στοίχημα αυτό να επιτρέψει την οριστική ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα.
Σύμφωνα με πηγές στο ισπανικό κοινοβούλιο, που επικαλούνται μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας, αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα αυτή την Παρασκευή, θα συγκληθεί η έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας την Τρίτη, 18 Αυγούστου, όπου ο Luis de Guindos θα εξηγήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και θα ζητήσει τη στήριξη των κομμάτων για τη συμβολή της Ισπανίας στη διάσωση της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης