Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Μετά τις εκλογές, θα υπάρξουν περιθώρια ελιγμών στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

Coeure (ΕΚΤ): Μετά τις εκλογές, θα υπάρξουν περιθώρια ελιγμών στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας
Προϋπόθεση είναι να έχουν επιτευχθεί οι στόχοι του προγράμματος, σημείωσε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ

(upd) Περιθώρια «ελιγμών» στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και αφού έχουν επιτευχθεί οι στόχοι του, διαβλέπει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure.
Σε συνέντευξή του στον όμιλο της γαλλικής εφημερίδας EBRA, ο κ. Coeure σημειώνει ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους ευρωπαίους ηγέτες.
«Το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της εμπιστεύονται και πάλι ο ένας τον άλλο και πάλι», σημειώνει και προσθέτει ότι «σε αυτή τη βάση, θα υπάρξουν περιθώρια ελιγμών όταν πρόκειται για την προσαρμογή του προγράμματος μετά τις εκλογές, για παράδειγμα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την αντιμετώπιση των κεκτημένων συμφερόντων, υπό την προϋπόθεση ότι οι στόχοι του προγράμματος έχουν επιτευχθεί».

Πολύ αδύναμη η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, ο Benoit Coeure σημείωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης είναι ακόμη πολύ αδύναμη για να δημιουργηθεί επαρκής αριθμός θέσεων εργασίας.
«Η ανάπτυξη ακόμη δεν είναι αρκετά ισχυρή για να δημιουργηθεί επαρκής αριθμός θέσεων εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «όταν ο πληθωρισμός είναι αδύναμος, ο καλύτερος τρόπος για τον οδηγήσεις στον στόχο του 2% είναι να υποστηρίξεις την οικονομική δραστηριότητα».
Σήμερα, επομένως, συμπλήρωσε «ανάπτυξη και απασχόληση αποτελούν προϋποθέσεις για τη σταθερότητα των τιμών».

(Πρώτη ενημέρωση 09:07 π.μ., 11 Σεπτεμβρίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης