Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού Banxico διατήρησε τα επιτόκια στο 3%

tags :
Η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού Banxico διατήρησε τα επιτόκια στο 3%
Ουσιαστικά ευνοήθηκε από την απόφαση της Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια και κέρδισε χρόνο για να κάνει επανεκκίνηση της οικονομίας
Η απόφαση που πήρε η Fed την περασμένη εβδομάδα να μην αυξήσει τα επιτόκια έδωσε στο Μεξικό τις ανάσες που χρειαζόταν, αναφέρουν οι Financial Times.
Έτσι, τη Δευτέρα η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού διατήρησε τα επιτόκια στο 3 %, δίνοντας στους βουλευτές λίγο ακόμα χρόνο για να κάνουν επανεκκίνηση της οικονομίας.
Πριν την απόφαση της Fed την Πέμπτη, οι αγορές περίμεναν ότι η Banxico, όπως λέγεται η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού, θα ακολουθούσε μία αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, με μία δική της αύξηση.
Θεωρητικά οι ήπιες προοπτικές για τον πληθωρισμό, θα μπορούσαν να επιτρέψουν στη Banxico να εστιάσει στην εκτόξευση της ανάπτυξης μέσω της μείωσης των επιτοκίων.
Αλλά στην πραγματικότητα μία αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση με τους επενδυτές να αποσύρουν τα λεφτά τους από το Μεξικό, αν το χάσμα ανάμεσα στα επιτόκια των δύο χωρών έκλεινε.
Και σε αυτή την περίπτωση η Banxico θα ήταν υπό πίεση για να κλειδώσει με τη Fed, ακόμα κι αν αυτό θα το πλήρωνε ακριβά, όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης