Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν για Volkswagen: Σε εξέλιξη οι έρευνες – Πρόωρα τα σενάρια για λήψη μέτρων άμεσης επιτήρησης στην Ευρώπη

Κομισιόν για Volkswagen: Σε εξέλιξη οι έρευνες – Πρόωρα τα σενάρια για λήψη μέτρων άμεσης επιτήρησης στην Ευρώπη
Για το καλό των καταναλωτών και του περιβάλλοντός μας, χρειαζόμαστε να είμαστε σίγουροι ότι η βιομηχανία σέβεται αυστηρά τα καθορισμένα όρια για την εκπομπή ρύπων, τονίζει η Κομισιόν
«Οι έρευνες για την Volkswagen βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στη Γερμανία», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Lucia Caudet, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα σενάρια λήψης μέτρων άμεσης επιτήρησης στην Ευρώπη κρίνονται ως «πρόωρα» από την Κομισιόν, λόγω των μη ασφαλών πορισμάτων, δεδομένου ότι οι έρευνες συνεχίζονται.
«Είναι πρόωρο να σχολιάσει κανείς, αν απαιτούνται άμεσα και ειδικά μέτρα επιτήρησης στην Ευρώπη και αν τα οχήματα που πουλήθηκαν από τη Volkswagen στην Ευρώπη επηρεάστηκαν επίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο κατέστησε σαφές πως η Κομισιόν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρά» το θέμα.
Ειδικότερα, η Caudet σημείωσε ότι «πρέπει να φθάσουμε στο βάθος του θέματος, καθώς για το καλό των καταναλωτών και του περιβάλλοντός μας, χρειαζόμαστε να είμαστε σίγουροι ότι η βιομηχανία σέβεται αυστηρά τα καθορισμένα όρια για την εκπομπή ρύπων».
Υπογράμμισε, πάντως, ότι οι εθνικές αρχές των κρατών-μελών είναι υπεύθυνες για την έγκριση του οχήματος και τον σεβασμό των ορίων.
«Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να συγκαλέσει μια συνεδρίαση με τις εθνικές αρχές πάνω στο θέμα αυτό», κατέληξε, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, χωρίς να επεκταθεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης