Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρυμένα κέρδη στις ευρωαγορές – Σκάνδαλο VW και FED στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Διευρυμένα κέρδη στις ευρωαγορές – Σκάνδαλο VW και FED στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Με άνοδο 4% ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Παρασκευής η μετοχή της Volkswagen
Έντονα ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία περιορίστηκαν ελαφρώς μετά τις υπόνοιες από τη διοικήτρια της FED, Janet Yellen, ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα είναι σε πορεία αύξησης των επιτοκίων αργότερα μέσα στο 2015.
Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένουν οι μετοχές της Volkswagen, οι οποίες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο 4%, καθώς σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του νέου διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της VW, Martin Winterkorn, σημειωτέον, παραιτήθηκε την Τετάρτη μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου σχετικά με τις παραβιάσεις στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ.
Όσον αφορά τη συνεδρίαση, περί τις 10:15 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 2,22%, στις 9.637 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,69%, στις 6.062,80 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 2,35%, στις 4.449,30 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη καταγράφει κέρδη 1,95%, στις 9.471 μονάδες και ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 2,34%, στις 21.063 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 2,03%, στις 346,53 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης