Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Διαδήλωσαν χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους του Δουβλίνου υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση

Ιρλανδία: Διαδήλωσαν χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους του Δουβλίνου υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση
Στην Ιρλανδία απαγορεύεται η άμβλωση ακόμη και σε περίπτωση βιασμού
Πορεία στους δρόμους του Δουβλίνου πραγματοποίησαν υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση νωρίτερα σήμερα χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας  αφίσες στα χέρια που έγραφαν «δεν είμαι μια εγκληματίας» και «μην μας υποχρεώνετε να φύγουμε».
Οι διαδηλωτές ζήτησαν να μεταρρυθμισθεί η ιρλανδική νομοθεσία που είναι πολύ αυστηρή στο θέμα της άμβλωσης και μάλιστα σε αφίσες έγραφαν «να καταργήσουμε την 8η», μια αναφορά στην τροπολογία του ιρλανδικού συντάγματος που δίνει ίσα δικαιώματα στο έμβρυο και τη μητέρα.
Σημειώνεται ότι οι οργανωτές ανέμεναν από 8.000 έως 10.000 διαδηλωτές, όμως η αστυνομία αρνήθηκε να ανακοινώσει μια εκτίμηση.
Πάντως, υποστηρικτές του δικαιώματος στην άμβλωση και πολιτικοί αξιωματούχοι , μετά την υιοθέτηση του γάμου μεταξύ ομοφύλων με δημοψήφισμα τον Μάιο, έχουν ζητήσει να διεξαχθεί δημοψήφισμα και για την κατάργηση αυτής της τροπολογίας.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ιρλανδία απαγορεύεται η άμβλωση ακόμη και σε περίπτωση βιασμού, δυσμορφίας του εμβρύου ή κινδύνων για την υγεία της μητέρας, ενώ από το 1971, περίπου 177.000 γυναίκες και κορίτσια έφυγαν την Ιρλανδία για να μεταβούν στην Αγγλία ή την Ουαλία και να κάνουν εκεί άμβλωση, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης