Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Επίσκεψη στις ΗΠΑ - Συναντήθηκε με θύματα παιδεραστών ιερωμένων

Πάπας Φραγκίσκος: Επίσκεψη στις ΗΠΑ - Συναντήθηκε με θύματα παιδεραστών ιερωμένων
Τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ
Με θύματα παιδεραστών ιερωμένων συναντήθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Φιλαδέλφεια, κατά την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε να θέσει προ των ευθυνών τους όλους όσους ευθύνονται για την κακοποίηση ανηλίκων και την προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων αυτών.
Όπως  δήλωσε απευθυνόμενος σε επισκόπους της Καθολικής Εκκλησίας, "ο Θεός κλαίει για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών".
Μάλιστα, ζήτησε να υπάρξει πιο στενή επιτήρηση ώστε "να διασφαλίσουμε ότι η νεολαία μας είναι προστατευμένη και (...) ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν".
Σημειώνεται ότι οι αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς και επισκόπους στις ΗΠΑ, αλλά και τη συγκάλυψη των γεγονότων, άρχισαν το 2002 και το σκάνδαλο πήρε μεγάλες διαστάσεις και συγκλόνισε την Καθολική Εκκλησία. Οι οργανώσεις των θυμάτων καταγγέλλουν ότι η Εκκλησία δεν έκανε αρκετά για να ρίξει φως στην υπόθεση και να τιμωρήσει τους υπευθύνους, ενώ σε έκθεση που παρουσιάστηκε σε ένα συνέδριο στο Βατικανό το 2012 ειδικοί σε ασφαλιστικά θέματα ανέφεραν ότι μπορεί και 100.000 παιδιά έχουν πέσει θύματα παιδεραστών ιερωμένων.
Ο πάπας Φραγκίσκος νωρίτερα συνομίλησε με τρεις γυναίκες και δύο άνδρες που όταν ήταν παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς, εκπαιδευτικούς ή μέλη της ίδιας της οικογένειάς τους, διευκρίνισε το Βατικανό με ανακοίνωσή του.
Ακόμη, μίλησε στους επισκόπους πριν από τη συνάντηση που θα έχει με μια ομάδα κρατουμένων σε φυλακή της Πενσιλβάνια ενώ μετά, στην υπαίθρια λειτουργία που θα τελέσει, αναμένεται να πάνω από 1,5 εκατομμύριο άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης