Τελευταία Νέα
Διεθνή

Berlusconi: Η απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία ήταν μία δημοκρατική επιλογή των κατοίκων της

Berlusconi: Η απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία ήταν μία δημοκρατική επιλογή των κατοίκων της
«Ο Putin είναι ο κορυφαίος πολιτικός ηγέτης του κόσμου – Οι γυναίκες στην Κριμαία τον αγκάλιαζαν και τον ευχαριστούσαν»
Συνηθίζει να προκαλεί ο Silvio Berlusconi και την Κυριακή το διέπραξε ξανά, με μία ακόμα αμφιλεγόμενη δήλωση.
Όπως αναφέρει το Reuters, o τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας είπε ότι «στην Κριμαία ο κόσμος έκανε μία δημοκρατική επιλογή να αποσχιστεί από την Ουκρανία».
Η δήλωση του πρώην προέδρου της Μίλαν είχε, όμως, και συνέχεια αφού χαρακτήρισε τον Putin ως «τον κορυφαίο πολιτικό ηγέτη του κόσμου».
Παρεμπιπτόντως, ο Berlusconi έγινε νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ο πρώτος Δυτικός πολιτικός που επισκέφτηκε τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, η οποία προσαρτήθηκε στη Ρωσία ανεβάζοντας την ένταση με τις ΗΠΑ.
Οι Ρώσοι αυτονομιστές πολεμούν με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας και αυτό θα απασχολήσει τον Putin και τον Obama στη συνάντηση που θα έχουν απόψε.
Ο Βerlusconi που έχει μακρόχρονη φιλία με τον Putin κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι τις κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία πλήγωσαν τις ιταλικές επιχειρήσεις και αποκάλεσε το δημοψήφισμα του 2014 στην Κριμαία «δημοκρατικό και αυθεντικό».
Το 87% των κατοίκων της Κριμαίας ψήφισε και από αυτούς το 93% τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από την Ουκρανία, υπέρ μίας αυτόνομης δημοκρατίας, που θα είναι μέρος της ρώσικης ομοσπονδίας» είπε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός στην τηλεόραση και συνέχισε υπερθεματίζοντας.
«Έπρεπε να δείτε την αγάπη, την ευγνωμοσύνη και τη φιλία με την οποία καλωσόρισαν τον Putin στην Κριμαία» ανέφερε ο Berlusconi χαρακτηρίζοντας τον Ρώσο ηγέτη νούμερο 1 στον κόσμο και πρόσθεσε με μεγάλη δόση υπερβολής.
«Οι γυναίκες έπεφταν στην αγκαλιά του λέγοντας, σε ευχαριστούμε Vladimir, σε ευχαριστούμε Vladimir».
Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στον Berlusconi μετά από εκείνη την επίσκεψη.
Εκείνος προσπαθεί να κρατήσει το κόμμα του, το Forza Italia, ενωμένο και την Κυριακή σε ένα συλλαλητήριο στην πόλη της Μπρέσια ανέφερε ότι αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης