Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη στη συνεδρίαση και την εβδομάδα για το πετρέλαιο – Ξεπέρασε τα 80 δολάρια το WTI

Κέρδη στη συνεδρίαση και την εβδομάδα για το πετρέλαιο – Ξεπέρασε τα 80 δολάρια το WTI
Σχεδόν 84 δολάρια το Brent
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 9 εβδομάδων στο οποίο βρέθηκαν στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας.
Η σταθεροποίηση στο δολάριο μετά τα αισιόδοξα στοιχεία για τον πληθωρισμό της αμερικανικής οικονομίας, αντιστάθμισε το πλήγμα από την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ), ο οποίος αναβάθμισε επί τα χείρω την πρόβλεψη για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το τρέχον έτος -κατά 0,14 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σε 1,1 εκατομμύρια βαρέλια.
Την άνοδο στήριξαν και οι αισιόδοξες προβλέψεις του ΟΠΕΚ, ο οποίος επιβεβαίωσε την πρόβλεψή του για μέση αύξηση της ζήτησης πετρελαίου κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2024. Θετικά λειτούργησε και το πακέτο τόνωσης που ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση. 
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Ιουλίου σημείωσε άνοδο 0,85% και έκλεισε στα 83,98 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε στο +1% και τα 80,06 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της εβδομάδας, οι τιμές Brent και WTI αυξήθηκαν 1,4% και +2,3% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης