Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron (Βρετανία): Πολύ μεγάλη, πολύ αυταρχική και πολύ παρεμβατική η Ε.Ε. – Δεν είμαι προσκολλημένος στην Ε.Ε.

Cameron (Βρετανία): Πολύ μεγάλη, πολύ αυταρχική και πολύ παρεμβατική η Ε.Ε. – Δεν είμαι προσκολλημένος στην Ε.Ε.
Θα παλέψω σκληρά για την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες, τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός
Πολύ μεγάλη, πολύ αυταρχική και πολύ παρεμβατική χαρακτήρισε την Ε.Ε. ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, προσθέτοντας ότι θα παλέψει σκληρά για να επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της χώρας του με τις Βρυξέλλες.
«Δεν δειλιάζουμε απέναντι στη μάχη, παραμένουμε σε αυτήν», τόνισε ο David Cameron, ο οποίος σημειωτέον έχει δεσμευθεί ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. πριν από τη διενέργεια δημοψηφίσματος στη χώρα στα τέλη του 2017 για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ε.Ε.
Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Μάντσεστερ, ο David Cameron ανέφερε:
«Πιστέψτε με, δεν έχω καμία ρομαντική προσκόλληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της, ενδιαφέρομαι μόνο για δύο πράγματα: την ευημερία της Βρετανίας και την επιρροή της Βρετανίας».
Γι' αυτό, πρόσθεσε, θα αγωνιστώ τόσο σκληρά σ' αυτήν την επαναδιαπραγμάτευση ώστε να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία και το καλύτερο και για τους δύο κόσμους.
Ακόμη επισήμανε ότι η Βρετανία θα πρέπει να παίξει τον δικό της ρόλο στην ήττα των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ότι ο σύριος πρόεδρος, Bashar al-Assad, θα πρέπει να φύγει ώστε να επιτευχθεί ειρήνη στη χώρα αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης