Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bernanke: Εφικτός ο στόχος της FED για πληθωρισμό 2% στις ΗΠΑ - Ανησυχεί για τα ρίσκα στις αγορές

tags :
Bernanke: Εφικτός ο στόχος της FED για πληθωρισμό 2% στις ΗΠΑ - Ανησυχεί για τα ρίσκα στις αγορές
Ο πρώην διοικητής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας εξήγησε ότι οι επόμενοι μήνες θα καθορίσουν το αν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σε ανοδική τροχιά


Στην εφημερίδα Wall Steet Journal μίλησε ο πρώην διοικητής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, της Fed, Βen Bernanke όπου ανέλυσε τις κινήσεις της Fed, την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τους κινδύνους που θα μπορούσε να εγείρει η Κίνα.
Ο Bernanke τόνισε ότι το «κλειδί» είναι οι αναδυόμενες οικονομίες, ενώ η επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας ήταν κάτι το αναμενόμενο, ωστόσο δεν ήταν αναμενόμενες οι δυσκολίες που αυτή έχει προκαλέσει στις αγορές.
Ο ίδιος εξήγησε ότι οι επόμενοι μήνες θα καθορίσουν το αν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σε ανοδική τροχιά.
Η ισχύουσα χαλαρότητα στις αγορές και οι παγκόσμιες επιρροές (όπως οι τιμές των βασικών εμπορευμάτων) εξηγούν γιατί αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ έχουν χαμηλό πληθωρισμό.
Ο Bernanke εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι είναι δυνατός ο στόχος της Fed για τη διατήρηση του πληθωρισμού στο 2%.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η επίτευξη του στόχου δεν θα είναι εύκολη κυρίως από τη στιγμή που σήμερα υπάρχει μία δυσπιστία και μία αρνητικότητα προς τη Fed.
Μάλιστα προειδοποίησε ότι πάντα θα είναι «ανήσυχος» για τα οικονομικά ρίσκα.
Ο Bernanke τόνισε ότι η Fed θα μπορούσε να εξετάσει αρνητικά επιτόκια σε περίπτωση ύφεσης, ωστόσο δεν διαθέτει «πολύ ισχυρά εργαλεία» για την αντιμετώπισή της.
Όσο για την απόφαση της Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, ο Bernanke εξήγησε ότι το βλέπει ως μία λογική κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης