Τελευταία Νέα
Διεθνή

Capital Economics: Στα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά θα εκτιναχθεί το 2016 ο χρυσός λόγω Fed

Capital Economics: Στα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά θα εκτιναχθεί το 2016 ο χρυσός λόγω Fed
Σημαντική αύξηση στην τιμή του χρυσού προβλέπουν και οι αναλυτές της Saxo Bank
Αντιμέτωπες με μία κρίσιμη δοκιμασία βρίσκεται η τιμή των συμβολαίων του χρυσού, σύμφωνα με την Capital Economics, λόγω της πολιτικής «βλέποντας και κάνοντας» που τηρεί η Fed, η κεντρική αμερικανική τράπεζα.
Η πολιτική αυτή, της στάσης αναμονής, υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει βιασύνη για μία πιθανή αύξηση των επιτοκίων της Fed, για πρώτη φορά από το 2006, εντός του 2015.
Όπως εξηγεί το περιοδικό The Week, οι προσδοκίες για πιθανή αύξηση των επιτοκίων της Fed επηρεάζουν τις τιμές του χρυσού όλο τον χρόνο, όσο οι traders προετοιμάζονται για μία αύξηση που θα μειώσει τη ζήτηση των εμπορευμάτων και παράλληλα θα ενισχύσει το δολάριο.
Ενώ κάποιοι αναλυτές είναι απαισιόδοξοι, οι αναλυτές της Saxo Bank εκτιμούν ότι έρχεται η αλλαγή του κλίματος όσον αφορά τα επιτόκια της Fed, με την τιμή του χρυσού να ξεπερνά τα 1.170 δολάρια ανά ουγγιά που ήταν το υψηλότερο ρεκόρ του Αυγούστου.
Η Capital Economics προβλέπει πιθανή αύξηση της τιμής του χρυσού στα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά πριν το τέλος του 2015, ενώ οι εκτιμήσεις της για το 2016 είναι ότι ο χρυσός θα φτάσει τα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης