Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zeman (πρόεδρος Τσεχίας): Οι μετανάστες που κρύβονται πίσω από τα παιδιά, δεν αξίζουν καμία συμπόνοια

tags :
Zeman (πρόεδρος Τσεχίας): Οι μετανάστες που κρύβονται πίσω από τα παιδιά, δεν αξίζουν καμία συμπόνοια
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χαρακτήρισε «ισλαμοφοβικά» τα σχόλια του Τσέχου προέδρου
Με ακραίες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman κατηγόρησε σήμερα τους χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη με βάρκες, ότι χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως «ανθρώπινες ασπίδες» γι αυτό δεν τους αξίζει καμία συμπόνια.
Ο Τσέχος πρόεδρος, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2013, κατηγόρησε σήμερα τους οικονομικούς μετανάστες ότι χρησιμοποιούν τα παιδιά ως «ανθρώπινες ασπίδες» στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη καθώς η ήπειρος είναι αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη μεταναστευτική κρίση από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Milos Zeman χρησιμοποίει συχνά αυτή τη γλώσσα για τους μετανάστες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο οποίος αυτή την εβδομάδα κατηγόρησε την Πράγα ότι «συστηματικά θέτει υπό κράτηση μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες για να αποθαρρύνει άλλους επίδοξους μετανάστες».
Στο τελευταίο του αυτό ξέσπασμα, στην εφημερίδα Blesk, ο Zeman κατηγόρησε τους πλούσιους οικονομικούς μετανάστες ότι εκμεταλλεύονται κυνικά τα παιδιά για να φθάσουν στην ΕΕ.
«Χρησιμεύουν (τα παιδιά) ως ανθρώπινες ασπίδες για τύπους με iPhones ώστε να δικαιολογήσουν το κύμα μεταναστών» δήλωσε σε βιντεοσκοπημένη του συνέντευξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Blesk.
«Αυτοί που κρύβονται πίσω από τα παιδιά...κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζουν καμία συμπόνια.
Μεταφέρουν τα παιδιά με πλαστικές βάρκες, γνωρίζοντας ότι κινδυνεύουν να πνιγούν», σχολίασε.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τσέχος πρόεδρος είχε πει ότι δεν επιθυμεί τους μετανάστες στη χώρα του τονίζοντας ότι «κανένας δεν τους κάλεσε εδώ» ενώ σε άλλη του δήλωση είπε ότι οι μετανάστες θα πρέπει να «τηρούν τη σαρία (τον ισλαμικό νόμο) αντί τους νόμους της Τσεχίας και οι άπιστες γυναίκες θα πρέπει να λιθοβολούνται και οι κλέφτες να ακρωτηριάζονται στα χέρια».
Ο Zeman έχει επιτεθεί εναντίον των γυναικών που είναι πιστές μουσουλμάνες σχολιάζοντας ότι «θα στερηθούμε τη γυναικεία ομορφιά επειδή θα είναι καλυμμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αυτό σίγουρα θα είναι προς όφελος κάποιων γυναικών, αλλά αυτές είναι λίγες».
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Zeid Ra'ad Al Hussein χαρακτήρισε «ισλαμοφοβικά» τα σχόλια του Τσέχου προέδρου.
Επίσης ο Ύπατος Αρμοστής άσκησε δριμεία κριτική εναντίον της Δημοκρατίας της Τσεχίας, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για τις κακές συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής, μεταξύ των οποίων και παιδιά, προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη δυτική Ευρώπη.
Σήμερα ο Zeman κάλεσε τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ να επισκεφθεί την Τσεχία για να επιθεωρήσει ο ίδιος τα κέντρα φιλοξενίας.
Περισσότεροι από 600.000 μετανάστες και πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης