Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Επιπλέον 5,9 εκ. ευρώ στην Ελλάδα για τα hot spots και τη μεταφορά 60 χιλιάδων μεταναστών από τα νησιά

Κομισιόν:  Επιπλέον 5,9 εκ. ευρώ στην Ελλάδα για τα hot spots και τη μεταφορά 60 χιλιάδων μεταναστών από τα νησιά
Συνολικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξασφαλίσει 51,5 εκ. ευρώ για να παραδώσει σε χώρες που δέχονται μεγάλες μεταναστευτικές ροές, αν χρειαστεί
Ο Valdis Dombrovskis αναφέρθηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για 5,9 εκ. ευρώ που θα διατεθούν επιπλέον στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της η Κομισιόν εξηγεί ότι το συγκεκριμένο ποσό θα διατεθεί για τον εξοπλισμό των hot spots, αλλά και για να καλύψει το κόστος της μεταφοράς 60.000 μεταναστών από τα νησιά στην Αθήνα τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθαρίζει πως η πρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια αφορά αποκλειστικά άτομα που έχουν καταγραφεί και δώσει δακτυλικά αποτυπώματα στα νησιά, πριν αναχωρήσουν για την ηπειρωτική Ελλάδα.
Η Κομισιόν υποστηρίζει επίσης ότι τα επιπλέον 5,9 εκ. ευρώ εντάσσονται στις προσπάθειες να δείξει αλληλεγγύη στα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση με το μεταναστευτικό και υπενθυμίζει ότι έχει εξασφαλίσει 51,5 εκ. ευρώ για αυτόν τον σκοπό.
Τη συγκεκριμένη κίνηση χαιρέτισε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που τόνισε ότι «το συγκεκριμένο ποσό θα βοηθήσει την Ελλάδα θα διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό αφίξεων, να ανταπεξέλθει στο μεταφορικό κόστος των μεταναστών από τα νησιά και να οργανώσει καλύτερα τις διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης