Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron: Τι ζητά η Βρετανία για να παραμείνει στην Ε.Ε.- Κομισιόν: Εξαιρετικά προβληματικές απαιτήσεις

tags :
Cameron: Τι ζητά η Βρετανία για να παραμείνει στην Ε.Ε.- Κομισιόν: Εξαιρετικά προβληματικές απαιτήσεις
«Οι απαιτήσεις μας δεν είναι μια ανέφικτη αποστολή», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός
(upd)Το δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ε.Ε. αποτελεί ενδεχομένως την πιο σημαντική απόφαση στη ζωή των Βρετανών, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron.
Αν ο λαός της Βρετανίας ψηφίσει έξοδο από την Ε.Ε. θα αποχωρήσουμε.
Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα, κατέστησε σαφές ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τις μεταρρυθμίσεις που ζητά από την Ε.Ε. η Βρετανία, ο Cameron τόνισε ότι η Ένωση δεν ει να μετατραπεί σε ένα κλειστό κλαμπ του ευρώ.
«Η Ε.Ε. είναι σημαντική για την εθνική μας ασφάλεια.
Αποτελεί εργαλείο υπέρ των συμφερόντων μας παγκοσμίως», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Όπως ανέφερε, ενδεχόμενη αποχώρηση από την Ε.Ε. θα σημάνει απώλεια της πρόσβασης στις εμπορικές συμφωνίες.
«Οι απαιτήσεις μας δεν είναι μια ανέφικτη αποστολή», τόνισε νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, αλλά απλώς ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσουν οι ηγέτες της ΕΕ αν θέλουν να παραμείνει η Βρετανία στην Ένωση.
Ο Cameron έστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, εξηγώντας τους τέσσερις κύριους στόχους του:
εγγυήσεις δίκαιας μεταχείρησης για μη-μέλη της ΕΕ, μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, εξαίρεση από την αρχή της "διαρκώς στενότερης ένωσης της Ευρώπης" και λύση στην παραβίαση της ελευθερίας μετακίνησης.
O Tusk επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι έλαβε την επιστολή, σχολιάζοντας ότι πλέον μπορεί να αρχίσει η διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
O εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, έκανε λόγο για ορισμένες «εξαιρετικά προβληματικές» απαιτήσεις εκ μέρους του Λονδίνου.
Όπως τόνισε, εκ πρώτης όψεως ορισμένα αιτήματα της Βρετανίας μοιάζουν εφικτά, όμως άλλα είναι «εξαιρετικά προβληματικά» και σε αυτά περιλαμβάνεται «η ευθεία διάκριση μεταξύ Ευρωπαίων πολιτών».

Πρώτη ενημέρωση: 09:44, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης