Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνδεσμος Βρετανών Τραπεζιτών: Απαιτούνται «επείγουσες δράσεις» για να παραμείνουν οι τράπεζες στο Λονδίνο

Σύνδεσμος Βρετανών Τραπεζιτών: Απαιτούνται «επείγουσες δράσεις» για να παραμείνουν οι τράπεζες στο Λονδίνο
Προτείνει απάλυνση του νόμου που διαχωρίζει τις λιανικές δραστηριότητες από την επενδυτική τραπεζική, περαιτέρω περικοπές φόρων και μια αναμόρφωση των περιορισμών στις θεωρήσεις visa ώστε να καταστεί ευκολότερη η πρόσληψη ατόμων από το εξωτερικό
Οι βρετανοί βουλευτές πρέπει να λάβουν «επείγουσες δράσεις» προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει τη θέση του ως ηγετικού παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος οι τράπεζες να μεταφέρουν τις έδρες τους σε πόλεις όπως η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βρετανών Τραπεζιτών (ΒΒΑ).
Οι νέοι κανονισμοί, οι φόροι και η αδύναμη οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση κατά 8% στις θέσεις εργασίας στον βρετανικό τραπεζικό τομέα, με τα δύο τρίτα των μελών του ΒΒΑ να σημειώνουν ότι μετέφεραν τις δραστηριότητές τους αλλού από το 2010.
Ο Σύνδεσμος προτείνει μια απάλυνση του νόμου που διαχωρίζει τις λιανικές δραστηριότητες από την επενδυτική τραπεζική, περαιτέρω περικοπές φόρων και μια αναμόρφωση των περιορισμών στις θεωρήσεις visa ώστε να καταστεί ευκολότερη η πρόσληψη ατόμων από το εξωτερικό.
«Έχουμε πλέον πλησιάσει σε μια στιγμή ορόσημο όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της Βρετανίας ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου» και «πολλές διεθνείς τράπεζες μεταφέρουν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό ή αποφασίζουν να μην επενδύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου, Anthony Browne.
«H χονδρική τραπεζική είναι μια διεθνής βιομηχανία και υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος αυτής η πτώση να επιταχυνθεί», επισημαίνεται.
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας του Λονδίνου συνεχίζει να συρρικνώνεται, ενώ αντιθέτως αναπτύσσεται αυτός των ανταγωνιστών της, σύμφωνα με την έκθεση.
Σε σύγκριση με την απώλεια 35.000 θέσεων εργασίας και μια πτώση 12% των τραπεζικών assets τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, τα assets στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά το αντίστοιχο ποσοστό (12%), ενώ σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ έχουν σημειώσει άλμα της τάξης του 24% και 34% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης