Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron (Βρετανία): Το Ηνωμένο Βασίλειο επεξεργάζεται σχέδια για νέα βήματα ενάντια στην τρομοκρατία

Cameron (Βρετανία): Το Ηνωμένο Βασίλειο επεξεργάζεται σχέδια για νέα βήματα ενάντια στην τρομοκρατία
Το Ηνωμένο Βασίλειο μελετά αν είναι απαραίτητη η λήψη νέων αντιτρομοκρατικών μέτρων, σύμφωνα με τον βρετανό πρωθυπουργό, David Cameron, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στο Παρίσι την Παρασκευή.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC από τη Σύνοδο της G20 στην Τουρκία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι καθιστούν απαραίτητο να ξανακοιτάξουμε τον σχεδιασμό για την πρόληψη ενάντια στην τρομοκρατία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα προχωρήσουμε με τους ελέγχους στα σύνορα, θέλουμε να ενδυναμώσουμε την ανταλλαγή πληροφοριών».
Μάλιστα, τόνισε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας.
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξουν θετικές συνομιλίες με τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνησή του θα επιδιώξει να λάβει την στήριξη του Κοινοβουλίου για στρατιωτική δράση εναντίον του ISIS στη Συρία, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν αεροπορικές επιδρομές χωρίς την ψήφο της Βουλής των Κοινοτήτων.
«Αυτήν την αρρώστια της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής βίας, αυτήν τη διαστροφή της θρησκείας του Ισλάμ, θα την αντιμετωπίσουμε με ό,τι έχουμε», τόνισε ο Cameron και πρόσθεσε: «Να θυμάστε ότι η ελευθερία μας εξαρτάται από την αποφασιστικότητά μας και από το να συνεχίσουμε τον τρόπο ζωής μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης