Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταυτοποιήθηκε ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι - Βέλγος δήμιος του ISIS - Δεκάδες συλλήψεις στη Γαλλία

Ταυτοποιήθηκε ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι - Βέλγος δήμιος του ISIS - Δεκάδες συλλήψεις στη Γαλλία
Πρόκειται για τον 27χρονο Βέλγο, Abdelhamid Abaaoud
Στην ταυτοποίηση του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι προχώρησαν σήμερα οι γαλλικές Αρχές αναφέροντας πως πρόκειται για τον 27χρονο Βέλγο, Abdelhamid Abaaoud.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, ο Abdelhamid Abaaoud ήταν αυτός που οργάνωσε το «χτύπημα» στο Παρίσι.
Ο Abdelhamid Abaaoud, όπως μεταδίδουν γαλλικά και βέλγικα ΜΜΕ, είναι 27 ετών, κάτοικος της συνοικίας Molenbeek των Βρυξελλών, όπου και έγινε σειρά συλλήψεων το περασμένο Σάββατο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Der Standaard, ο Abdelhamid Abaaoud συνδέεται και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου.
Τότε, είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων αυτών επιθέσεων.
Αναφέρεται μάλιστα πως το κινητό του είχε εντοπισθεί τότε στην Ελλάδα.
Βάσει των δημοσιευμάτων ο Abdelhamid Abaaoud, αν και βρίσκεται σήμερα στη Συρία και θεωρείται από τους πιο «δραστήριους δήμιους» του Ισλαμικού Κράτους, βρισκόταν σε ευθεία επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες της σφαγής στο Παρίσι, που κατοικούσε στην ίδια συνοικία των Βρυξελλών.
Σημειώνεται πως ο Abdelhamid Abaaoud είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία.
Εν τω μεταξύ, ταυτοποιήθηκαν πέντε εκ των επτά τζιχαντιστών που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, με την εισαγγελία να γνωστοποιεί τα ονόματα δύο εξ αυτών.
Ο πρώτος εξ αυτών είναι ένας από τους τρομοκράτες που έδρασαν στο Στάδιο της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Γαλλίας – Γερμανίας, και ο οποίος έφερε διαβατήριο με το όνομα Ahmad Al Mohammad, γεννηθείς στη Συρία, στις 10 Σεπτεμβρίου 1990.
Ο δεύτερος είναι ένας εκ των δραστών στο θέατρο Batlacan, Samy Amimour, γεννηθείς στις 15 Οκτωβρίου 1987 στο Παρίσι και για τον οποίο η Γαλλία είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψής του.

Δεκάδες συλλήψεις υπόπτων στη Γαλλία
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η αστυνομία προχώρησε τη νύχτα σε έρευνες σε 168 σπίτια υπόπτων.
Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό 104 άτομα.
Από τις έρευνες κατασχέθηκαν 31 όπλα και ένας εκτοξευτήρας πυραύλων, ενώ συνελήφθησαν 23 άτομα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης