Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Αντιμέτωπες με προκλήσεις ρευστότητας οι επιχειρήσεις στη Βραζιλία, καθώς επιδεινώνεται η οικονομία της χώρας

Moody's: Αντιμέτωπες με προκλήσεις ρευστότητας οι επιχειρήσεις στη Βραζιλία, καθώς επιδεινώνεται η οικονομία της χώρας
Η παραπαίουσα οικονομία και εμπιστοσύνη στη Βραζιλία έχουν οδηγήσει σε υψηλότερα επιτόκια, περισσότερο επιλεκτική δανειοδότηση και υψηλότερα risk premiums, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης
Oι βραζιλιάνικες εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε μείωση των κεφαλαιακών δαπανών τους και έχουν περικόψει τα κόστη τους, προκειμένου να διατηρήσουν ρευστότητα καθώς η οικονομία της Βραζιλίας έχει επιδεινωθεί, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Ωστόσο, συμπληρώνει, ότι οι εταιρείες ακόμη είναι αντιμέτωπες με προκλήσεις ρευστότητας, καθώς η βραζιλιάνικη οικονομία αποδυναμώνεται προς το τέλος του 2015.
«Η παραπαίουσα οικονομία και εμπιστοσύνη στη Βραζιλία έχουν οδηγήσει σε υψηλότερα επιτόκια, περισσότερο επιλεκτική δανειοδότηση και υψηλότερα risk premiums», σημειώνει ο Erick Rodrigues, βοηθός αντιπροέδρου και αναλυτής στη Moody's.
«Όλα αυτά έχουν μειώσει έντονα την δραστηριότητα στην αγορά κεφαλαίου και έχουν καταστήσει τις τράπεζες περισσότερο προσεκτικές».
Σε συνολικό επίπεδο, οι βραζιλιανικές υπό αξιολόγηση επιχειρήσεις θα διατηρήσουν κατάλληλη ρευστότητα το 2016, χάρη κυρίως στις περικοπές κόστους και τη μείωση των κεφαλαιακών δαπανών, ακόμη και αν οι περισσότερες βιομηχανίες θα αντιμετωπίσουν σοβαρές προκλήσεις.
Ο πετρελαϊκός γίγαντας Petrobras είναι μεταξύ των εταιρειών που θα δοκιμαστούν περισσότερο, τονίζει η Moody's και συμπληρώνει ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει αξιοσημείωτο κίνδυνο αναχρηματοδότησης τα προσεχή χρόνια και δεν μπορεί να μειώσει το χρέος της χωρίς να προβεί σε σημαντικές πωλήσεις assets.
Ασφυκτικές συνθήκες θα αντιμετωπίσουν επίσης, οι κλάδοι κατασκευής κατοικιών, μηχανικής και κατασκευών, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2017.
Ορισμένοι κλάδοι που εξαρτώνται από τις εξαγωγές, όπως το κρέας, ο χαρτοπολτός και το χαρτί, θα συνεχίσουν να επωφελούνται από το αδύναμο βραζιλιάνικο νόμισμα.
Σύμφωνα με τη Moody's, οι εταιρείες χάρτου και δασικών προϊόντων έχουν από τα πιο καλά προφίλ ρευστότητας, με περιορισμένο ρίσκο στην τιμή του χαρτοπολτού, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης