Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall – Στο +0,12% ο S&P, o Nasdaq -0,07% – Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow με +0,34%, πάνω από τις 40.000 μον.

Μεικτά πρόσημα στη Wall – Στο +0,12% ο S&P, o Nasdaq -0,07% – Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow με +0,34%, πάνω από τις 40.000 μον.
Μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Μεικτή πορεία τροχοδρόμησαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο, μετά και τα πρόσφατα μακροοικονομικά δεδομένα, στη νομισματική πολιτική.
Παράλληλα, οι μετέχοντες στην αγορά τροφοδοτούνται από την αισιοδοξία που υπάρχει σε ό,τι αφορά την τεχνητή νοημοσύνη και την αύξηση των εταιρικών κερδών. 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones ίπταται πλέον σε νέα υψηλά... επίπεδα, διασπώντας για πρώτη φορά το ψυχολογικό όριο των 40.000 μον.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,34% στις 40.003 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε πτώση +0,12% στις 5.303 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq μειώθηκε -0,07% στις 16.685 μον.
Capture_171.JPG
Στα επιχειρηματικά, η GameStop ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει ώς και 45 εκατομμύρια νέες μετοχές μετά το ράλι που κατέγραψε η μετοχή στον απόηχο της επανεμφάνισης ενός trader που έχει ταυτιστεί με την επένδυση στις μετοχές meme, του «Roaring Kitty».
Το σχέδιο της αλυσίδας καταστημάτων βιντεοπαιχνιδιών περιλαμβάνεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τη SEC.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι οι πωλήσεις πρώτου τριμήνου προβλέπεται να υποχωρήσουν σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, η εταιρεία με έδρα το Τέξας ανέφερε ότι οι καθαρές πωλήσεις αναμένεται να κινηθούν μεταξύ $872 εκατ. και $892 εκατ., μια πτώση 27% σε σχέση με πέρυσι.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν το $1 εκατ.
Η μετοχή της GameStop βουτάει 20%.
Tην Τετάρτη είχε σκαρφαλώσει σε υψηλό 2,5 ετών.
Στον αντίποδα, η Reddit προσέθεσε περίπου 10%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για συνεργασία με την OpenAI. Σύμφωνα με τη συμφωνία, το Reddit θα αποκτήσει ορισμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζονται από την OpenAI, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία του ChatGPT θα αποκτήσει πρόσβαση στη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών Data του Reddit για την εκπαίδευση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της.

Ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,42% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,82%.
Στις αγορές εμπορευμάτων, ανοδικά για τρίτη μέρα κινήθηκαν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνής αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent ενισχύθηκε 0,8% στα 83,96 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 1% στα 80,03 δολάρια.
Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κέρδισε 1,5% και διαμορφώθηκε στα 2.420 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0875 δολ.

«Ο Dow τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση, ξεπερνώντας ακόμα και τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις» ανέφερε ο Todd Morgan, πρόεδρος της Bel Air Investment Advisors.
Σε κάθε περίπτωση, «εν μέσω πολέμων, υφέσεων, εκλογών, οικονομικών κρίσεων, οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε μετοχές υψηλής ποιότητας είναι το κλειδί για την οικοδόμηση πλούτου» προσέθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης