Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Τρωτή ακόμα η ισπανική οικονομία – Μήνυμα στους Ισπανούς ψηφοφόρους οι ουρές στα ΑΤΜ στην Ελλάδα

tags :
De Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Τρωτή ακόμα η ισπανική οικονομία – Μήνυμα στους Ισπανούς ψηφοφόρους οι ουρές στα ΑΤΜ στην Ελλάδα
Απόλυτα εφικτό η ισπανική οικονομία να αναπτύσσεται με 3% ετησίως για τα επόμενα χρόνια, εάν δεν χαθεί η εμπιστοσύνη τόνισε ο De Guindos
Την θέση ότι παρά τα βήματα προόδου που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, η ισπανική οικονομία παραμένει ακόμα τρωτή διατύπωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis De Guindos.
Σε δηλώσεις του στο CNBC ο Guindos υποστήριξε ότι είναι απόλυτα εφικτό η οικονομία της χώρας να αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξης του 3% ετησίως για τα επόμενα χρόνια, αρκεί όπως είπε, να μην χαθεί η εμπιστοσύνη, στέλνοντας σαφές μήνυμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου στην Ισπανία.
«Δεν νομίζω ότι οι Ισπανοί θέλουν να πάνε την Ισπανία πίσω στο 2010 ή στο 2011.
Οι Ισπανοί είναι ώριμοι.
Γνωρίζουν ακριβώς που βρισκόμασταν πριν από τέσσερα χρόνια και που είμαστε σήμερα.
Και νομίζω ότι αυτή η αντίθεση είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη για αυτά που έχουμε πετύχει» τόνισε ο De Guindos, υπογραμμίζοντας πως «είναι σχετικό ότι η οικονομική κατάσταση στην Ισπανία είναι τελείως διαφορετική από ότι ήταν πριν τέσσερα χρόνια».
«Δεν είναι μόνο η σημερινή οικονομική κατάσταση, είναι κυρίως η προοπτική.
Είναι το outlook.
Πλέον έχουμε μειώσει τις ανισορροπίες στην ισπανική οικονομία και εκτιμώ ότι είναι απόλυτα εφικτό να έχουμε μια ανάπτυξη της τάξης του 3% σε ετήσια βάση για τα επόμενα χρόνια» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ισπανία να μην χαθεί η εμπιστοσύνη στην χώρα και οι επενδυτικές της προοπτικές παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και δημόσιου χρέους.
«Εάν καταστραφεί η εμπιστοσύνη, άμεσα οι οικονομικές συνθήκες θα επιδεινωθούν» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας.
Βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού M.Rajoy προηγείται με ελαφρύ προβάδισμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Ciudadanos αλλά δεν φαίνεται να καταφέρνει να εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσει κυβερνητικούς εταίρους.
Όσον αφορά τους Podemos, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του τέλους της λιτότητας, αυτοί βρίσκονται στην τέταρτη θέση, «πτώση» που μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ο De Guindos εκτιμά πως οι εικόνες από την Ελλάδα με τις κλειστές τράπεζες και την επιβολή των capital controls είχαν ως αποτέλεσμα να αποθαρρύνουν τους Ισπανούς από να ψηφίσουν ένα κόμμα που τάσσεται κατά των μέτρων λιτότητας.
«Οι εικόνες των συνταξιούχων που στήνονταν σε ουρές έξω από τα ΑΤΜ για να βγάλουν χρήματα, επηρέασε πολύ τους Ισπανούς και ιδιαίτερα τις προοπτικές πολιτικών κομμάτων όπως το Podemos.
Πιστεύω πως ήταν ένα «χτύπημα» της πραγματικότητας για τον καθένα» τόνισε ο De Guindos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης