Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση και το Brexit θα αποφευχθεί δηλώνει ο D. Cameron

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση και το Brexit θα αποφευχθεί δηλώνει ο D. Cameron
«Η ΕΕ έχει δείξει ευαισθησία και ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των κρατών μελών», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Σίγουρος ότι θα βρεθούν λύσεις σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα και η Βρετανία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει ο David Cameron, πρωθυπουργός της χώρας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Βουκουρέστι δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, πως «στη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχω προτείνει και είμαι σίγουρος μπορούμε να βρούμε λύσεις σε κάθε ζήτημα».
Παράλληλα, τόνισε πως «η ΕΕ έχει δείξει ευαισθησία και ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των κρατών μελών.
Και τώρα πρέπει να το κάνει και πάλι, αρχίζοντας από τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια με περαιτέρω συζητήσεις τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε.
Ο ίδιος παραδέχτηκε πως οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας είναι μια από τις πιο δύσκολες περιοχές στην επαναδιαπραγμάτευση, ωστόσο τόνισε ότι η μετανάστευση προς της Βρετανία δεν είναι πλέον βιώσιμη
Πιο συγκεκριμένα είπε πως: «Υποστηρίζω την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας. Αλλά ποτέ δεν είχε προβλεφθεί ότι η ελεύθερη κυκλοφορία θα προκαλέσει αρκετά τόσο μεγάλους αριθμούς των ατόμων που διακινούνται σε ολόκληρη την ήπειρό μας. Η καθαρή μετανάστευση προς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ πάνω από 300.000 το χρόνο, κατάσταση μη βιώσιμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης