Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΑΤΑ: Αυξήσεις στα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών για το 2015, λόγω πετρελαίου

ΙΑΤΑ: Αυξήσεις στα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών για το 2015, λόγω πετρελαίου
Μπορεί οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι να έχουν αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία, ωστόσο η χαμηλή τιμή του πετρελαίου και η υγιής ζήτηση για ταξίδια αποφέρουν σημαντικά κέρδη 
Ενισχυμένα θα βγουν  και πάλι τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών για το 2016 λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και της υγιούς ζήτησης για ταξίδια αναφέρει σε ανακοίνωση της σήμερα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), που εκπροσωπεί σχεδόν 260 αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται το 83% των παγκόσμιων αερομεταφορών (Delta, Lufthansa, QatarAirways,Qantas,CathayPasific).
Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη θα φθάσουν στα επίπεδα ρεκόρ των 36,3 δισ. δολαρίων, από τα 33 δισ. δολάρια που ήταν το 2015, με περισσότερα από τα μισά να προέρχονται από εταιρείες της Βόρειας Αμερικής. Να σημειωθεί εδώ ότι τα κέρδη του κλάδου για το 2015 προβλέπονταν προηγουμένως να ανέλθουν στα 29,3 δισ. δολάρια.
«Η αεροπορική βιομηχανία ενίσχυσε την κερδοφορία της σε συνηθισμένα, αλλά όχι σε εξαιρετικά, επίπεδα», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ο γενικός διευθυντής της IATA TonyTyler, μιλώντας για περιθώριο καθαρού κέρδους 4,6% και 5,1% για φέτος και την επόμενη χρονιά.
Για το 2015 καταγράφεται αύξηση της ζήτησης για ταξίδια, ιδιαίτερα για ταξίδια αναψυχής, ωστόσο, οι ανησυχίες για την ασφάλεια ύστερα από μια σειρά επιθέσεων σε δημοφιλείς προορισμούς, από το Παρίσι έως την Τυνησία και την Αίγυπτο, φαίνεται να επισκιάζουν τον κλάδο. Η τιμή των μετοχών των αεροπορικών εταιριών υποχώρησε κατά 6% τον Νοέμβριο, εν μέρει λόγω και των φόβων για την ασφάλεια, ανέφερε η ΙΑΤΑ.
«Μπορεί ο αντίκτυπος στο Παρίσι  να διαρκέσει από έξι έως εννέα μήνες, αλλά ο κόσμος δεν θα σταματήσει να ταξιδεύει, αντίθετα θα επιλέξει κάποιον άλλο προορισμό», δήλωσε ο Tyler, και συνέχισε «η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν παίρνει πολύ χρόνο για να αφήσει ο κόσμος πίσω του τους φόβους και να επιστρέψει σε μέρη που έχουν υποστεί αυτές τις βιαιότητες». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης