Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιοδοξία Cameron για την επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες: Τεράστια η υποστήριξη για την αποφυγή του Brexit

Αισιοδοξία Cameron για την επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες: Τεράστια η υποστήριξη για την αποφυγή του Brexit
«Υπάρχει momentum –υπήρξε τεράστια υποστήριξη για την εξεύρεση τρόπων διατήρησης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.», τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός
Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Βρετανίας και των Βρυξελλών για την αποφυγή ενός Brexit εξέφρασε ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, ο οποίος σημείωσε ότι το στοίχημά του για την αλλαγή της σχέσης της χώρας του με την Ε.Ε. κερδίζει momentum, μετά τη βούληση που εξέφρασαν οι εταίροι του να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.
Ο βρετανός πρωθυπουργός αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, χθες, Πέμπτη, με ένα αισιόδοξο μήνυμα σχετικά με τις προοπτικές μιας συμφωνίας στην επόμενη ευρωπαϊκή Σύνοδο, που θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο.
«Υπάρχει momentum –υπήρξε τεράστια υποστήριξη για την εξεύρεση τρόπων διατήρησης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.», τόνισε ο Cameron στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για μια καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία, αν και ακόμη μένει πολλή δουλειά να γίνει».
Οι ευρωπαίοι εταίροι, όπως και ο ίδιος ο Cameron, τόνισαν ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία, παρά το γεγονός ότι δεν προχώρησαν σε κάποιο ουσιαστικό συμβιβασμό την Πέμπτη.
«Απόψε ήταν μια κρίσιμη στιγμή», τόνισε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, μετά τη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, αλλά παράλληλα κατέδειξαν τη βούλησή τους να αναζητηθεί συμβιβασμός. Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος απ' ό,τι πριν από τη συνεδρίαση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης