Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Στο 39% το ποσοστό του Trump, διευρύνει το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις

CNN: Στο 39% το ποσοστό του Trump, διευρύνει το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις
Ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος διατηρεί προβάδισμα 18 μονάδων έναντι του δεύτερου Ted Cruz
Εντυπωσιακά ποσοστά συνεχίζει να καταγράφει ο υποψήφιος για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος Donald Trump, με μία νέα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου CNN να δίνει ποσοστό 39% στον δισεκατομμυριούχο.
Παράλληλα, τονίζεται ότι διατηρεί σημαντικό προβάδισμα επί των αντιπάλων του, καθώς ο δεύτερος υποψήφιος στη δημοσκόπηση, γερουσιαστής Ted Cruz, βρίσκεται πίσω με 18 μονάδες.
Στην τρίτη θέση με το ποσοστό 10% ο καθένας έρχονται ο γερουσιαστής της Φλόριντα Marco Rubio και ο συνταξιούχος νευροχειρούργος Ben Carson.
Ο Trump βρίσκεται στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων από τον Ιούλιο, ένα μόλις μήνα αφότου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και από τότε έχει χάσει ποτέ το προβάδισμα.
Με τις εμπρηστικές πολλές φορές δηλώσεις του ο μεγιστάνας έχει συχνά πυροδοτήσει αντιπαραθέσεις σε θέματα όπως η μετανάστευση και οι μουσουλμάνοι, αλλά αποδεικνύεται ότι επιδοκιμάζεται από το ρεπουμπλικανικό εκλογικό σώμα και μονοπωλεί το δημόσιο διάλογο.
Μπορεί η πρότασή του Trump να απαγορευτεί προσωρινά σε όλους τους μουσουλμάνους η είσοδος στις ΗΠΑ να απορρίφθηκε από την πλειονότητα των Αμερικανών, ωστόσο σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση το 41% των Ρεπουμπλικάνων δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ μίας τέτοιας κίνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης