Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Η Ευρώπη είναι ένας από τους κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς του 2016

CNN: Η Ευρώπη είναι ένας από τους κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς του 2016
Το CNN προτείνει την παράλληλη αντιστάθμιση του συναλλαγματικού κινδύνου από τις επενδυτικές τοποθετήσεις Αμερικάνων στην Ευρώπη
Η Ευρώπη είναι ο κορυφαίος επενδυτικός προορισμός του 2016 για τον τραπεζικό όμιλο HSBC, ο οποίος συμβουλεύει τους πελάτες του να τοποθετήσουν μέρος των κεφαλαίων τους στη Γηραία Ήπειρο ακόμα και αν δεν διαθέτουν καμία επένδυση σε αυτήν.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, η Ευρώπη παρουσιάζει ευκαιρίες το 2016 τόσο για επενδυτές, όσο και για τουρίστες από τις ΗΠΑ, λόγω της εξασθένησης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου.
Όμως, η HSBC δεν είναι η μόνη που διακρίνει κρυμμένες υπεραξίες σε ευρωπαϊκές μετοχές για το 2016.
Οι περισσότεροι αναλυτές που διαπιστώνουν το ίδιο, εστιάζουν στις μεγάλες δυνατότητες ανάκαμψης των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών σε σύγκριση με το αμερικανικό χρηματιστήριο, πρόβλεψη που βασίζουν τόσο στον τομέα του οικονομικού κύκλου ανάπτυξης που διανύει η ευρωζώνη, όσο και στο φθηνό ευρώ και στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με το CNN, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε ευρεία αναδιάρθρωση λόγω της κρίσης και σήμερα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους οποιαδήποτε οικονομική ανάκαμψη επέλθει στην ευρωζώνη.
Παρά την επενδυτική αισιοδοξία που διαπνέει το άρθρο του CNN για την Ευρώπη στο ερχόμενο έτος, το ίδιο επισημαίνει τα πολιτικά προβλήματα που προκαλεί στη Γηραιά Ήπειρο η άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση, καθώς και η συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην Ελλάδα.
Το CNN δεν παραλείπει να επισημάνει τους συναλλαγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Αμερικάνοι επενδυτές στην Ευρώπη, σε περίπτωση μεγάλης περαιτέρω εξασθένησης του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, που θα μπορούσε να εκμηδενίσει τα χρηματιστηριακά τους κέρδη.
Για το λόγο αυτό, τους προτείνει την παράλληλη αντιστάθμιση του συναλλαγματικού κινδύνου από τις επενδυτικές τοποθετήσεις τους σε κεφαλαιαγορές της ευρωζώνης.

(Πρώτη Ενημέρωση: 22:48, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης